Hagyma chutney

2010. 02. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2 evőkanál étolaj 2 teáskanál őrölt köménymag 2 teáskanál mustármag – mustárral is helyettesíthető, ha nem akarunk a magokon rágódni 4 nagy fej vöröshagyma Só 3 evőkanál chili por/ 6 felaprított chili paprika +2 teáskanál chili por 10 dkg cukor 1dl citromlé

Elkészítés: A hagymákat szépen vágjuk fel – nem kockákra, csak csíkokra – majd tegyük fel egy nagy lábasban az olajat. Ha már kellően forró, akkor tegyük bele a köményt és a mustármagot – ha mustárt használunk, akkor azt még ne tegyük bele. Ezt követően a felszeletelt hagymát öntsük a lábasba, és addig kevergessük, míg aranybarna színt nem kap a hagyma. Nem kell tartanunk tőle, hogy túl sok lesz a chutney, mert pirítás közben szépen össze fog esni a hagyma. Ebből a mennyiségből alig egy levesestányérnyi mennyiség jön majd ki. Ha a hagyma már szép barnás árnyalatú, akkor adjuk hozzá a chilit, sót, mustárt, cukrot és végül a citromlevet. Keverjük jól el, és hagyjuk addig forrni, míg az egész egy picit szószos nem lesz – max. 5-10 perc. Vigyázat, elég tüzes étel. Leginkább rizshez, natúr szeletekhez ajánlom kísérőként, de a reggeli kenyér mellé is igazán jól esik. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Markovics Sárának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top