Hajtovány

2009. 12. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kg liszt, kb. 6 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag élesztő, 1 dl olaj, 1 evőkanál só, pici cukor.

A hozzávalókból kissé lágyabb kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük, majd ketté osztjuk.

Egyenként jó vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a következő krémmel: 1 cs. Rama margarint 1 kk. sóval, 1 tojással, 15-20 dkg reszelt sajttal jól kikeverünk.

A tésztát ezután feltekerjük mint a bejglit. Ferdén vágjuk / I  / I  / I, a tetejét lekenjük tojással, megszórjuk sajttal, szezámmaggal, tökmaggal, hántolt napraforgó maggal, mindenki saját ízlése szerint. Újra kelesztjük,sütjük. Nagyon finom!

Köszönjük szépen Rimpflné Szabó Magdolnának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top