Tészta hozzávalói: 8 darab tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 dl étolaj, magozott meggy, 10 dkg tortabevonó étcsokoládé a tetejére. Krém hozzávalói : Főzött krém: 2,5 dl tej, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor.
Vajas krém: 1 margarin kocka, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg porcukor.
A tojások sárgáját a cukorral és étolajjal habosra keverem, majd a fehérjét kemény habbá verem. A lisztet elkeverem a sütőporral és 2 evőkanál kakaóval, majd az egészet összekeverem. Én úgy csinálom, hogy a tojássárgás masszához először keverek a fehérjehabból majd lassan hozzáadom a lisztet és a maradék fehérje habot is. Vajazott- lisztezett tepsibe öntöm és előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokom sütöm.
Közben készíthetők a krémek. A vajas krém értelemszerűen csomómentesre keverem a hozzávalókat. A főzött krémhez a tejet felforralom a beletett vaníliás cukorral és lassan, állandó keverés mellett hozzáadom a 3 evőkanál lisztet és sűrűre főzöm, majd hagyom kihűlni. Hűlés után a kétféle krémet gépi mixerrel összedolgozom.
A tésztát lapjában és hosszában vágom ketté és a krémmel megtöltöm, amibe magozott meggyet teszek és a tetejét olvasztott tortabevonóval bevonom. Az így elkészített tésztát én 3 részre vágom hosszában és az egyes darabokat cikk-cakk alakban tortaszelet formára vágom. A krémbe esetleg rumot vagy rumaromát lehet tenni. Nagyon szeretem így, könnyű a krém és annyira nem is babrás, mint amilyennek esetleg tűnik. Jó étvágyat kívánok!
Köszönjük szépen Hegedűsné Aranyos Ildikó, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.