Halálos betegség pusztít a sherwoodi erdőben

2010. 09. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Telegraph híradása szerint tavaly négy kutya pusztult el és 14 betegedett meg, miután a Nottinghamshire megyében található sherwoodi erdőben sétáltatták őket. Idén egy kutya veszett oda és már nyolcra nőtt azok száma, amelyek megbetegedtek.

A szakértők arra figyelmeztetnek, bármi is lappang Robin Hood és cimboráinak egykori lakhelyén, ismét előtört. Az Erdészeti Bizottság ezért azt tanácsolja az erdőt felkereső kutyás túrázóknak, hogy ne térjenek le az ösvényekről és hagyják a pórázt a kutyáikon.Janice Dixon rainworthi állatorvos rendelőjébe több kutyát is bevittek a múlt héten, amelyek mind ugyanazokat a tüneteket mutatták. A pórult járt ebeknél intenzív hányás és hasmenés jelentkezett, és infúziót kellett kapniuk. A rendelőbe szállítást megelőzően mindegyik kutya járt 24 órán belül a sherwoodi erdőség területén.

Derek Broughton lincolni lakos három King Charles spánielével látogatott ki egy hétvégén a Clumber Parkba, ami szintén a gyanús területen található. Minden rendben ment, az állatok remekül érezték magukat, de aztán hétfőn rosszul lettek. Egyikük másnap reggelre el is pusztult.

A szakemberek nem tudják pontosan megmondani, mi áll a rejtélyes megbetegedések hátterében. Az eddigi kutatások alapján a növényvédő szereket és egyéb vegyi anyagokat kizárták a lehetséges okok közül, inkább valami természetes tényezőre gyanakszanak. Ezt támasztja alá, hogy a jelenség tavaly is az évnek ugyanebben a szakában jelentkezett. Körülbelül egy hónapig tartott, azután megszűnt, ugyanolyan hirtelen, ahogy elkezdődött. A helyi állatorvosok legfrissebb elmélete szerint valami mérgező gombát ehettek az állatok. A Natural England szóvivője jelezte, a szervezet is figyelemmel kíséri a térségben zajló eseményeket. A tünetek alapján leginkább atkákra vagy kullancsokra gyanakszanak.

Forrás: farm.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top