Hozzávalók a tésztához: 25 dkg margarin 40 dkg finomliszt 12 dkg kristálycukor 1 tojássárgája 1 citrom reszelt héja és fél leve 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1-2 evőkanál tejföl Töltelék:
2 kg alma ízlés szerint cukor 1-2 csomag vaníliás cukor fahéj
Elkészítés: A margarint a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom; 2 cipóra osztom, és kis időre hűtőbe teszem. Amíg pihen, az almát megpucolom és lereszelem. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kivajazok és morzsával megszórok. Az egyik cipót lisztezett deszkán, tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem, kézzel kicsit beigazítom, benyomkodom. Vékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd belerakom az előzőleg kinyomkodott, ízesített reszelt almát. A másik cipót is tepsi méretűre kinyújtom és az alma tetejére terítem. Villával megszurkálom, felvert tojássárgával megkenegetem, előmelegített sütőbe teszem és kb. 40 perc alatt megsütöm.
/Ha tetejét porcukorral szeretnénk megszórni, akkor felesleges megkenni tojással./