Hozzávalók:
1 kg halfilé
20 dkg szeletelt sajt, lehet felesbe füstölt és natúr
5-6 db. nagyobb méretű paradicsom
só, bors, bazsalikom olívaolaj
panírozáshoz: liszt, 3 tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A halfilét besózzuk, bazsalikommal és borssal megszórjuk. 2 órát állni hagyjuk.
Bepanírozzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Mint a rántott halat, kisütjük.
Majd egy nagyobb tepsit, amibe beleférnek a halszeletek, kikenünk olívaolajjal.
A halszeletek tetejére sajtlapokat teszünk, közé paradicsom-ékeket, ami feltartja a sajtot.
Így borítjuk be vele a halat. Tetejét megszórjuk kevés sóval, borssal és bazsalikommal.
Ezt 200 fokra melegített sütőben 10 percig sütjük.
Köret hozzávalói:
Kb. fél kg krumpli gyufaszál vastagságra szelve
Kb. fél kg füstölt sonka, ugyanígy felszeletelve, mint a krumpli
Összekeverjük a krumplit a sonkával, megsózzuk ,borsozzuk. Kicsit hagyjuk állni.
Serpenyőben kevés olívaolajat felhevítünk. Ebbe a krumplis-sonkás keverékből halmokat teszünk. Ellapítjuk, és mindkét felét pirosra sütjük.
Igen kiadós és finom!
Jó étvágyat hozzá!