Hozzávalók: 5 kg főzőtök tisztítva 1-2 evőkanál ecet 50 dkg cukor 1 citrom leve 1 l. ananász szörp 3-4 szegfűszeg
Egy nagy fazékban ecettel ízesített vizet forralunk, és amikor már zubog, beletesszük az apróra vágott tököt. Rövid ideig forraljuk, majd a főző vizében hagyjuk kihűlni.
8 dl vízben elkeverjük a cukrot, és addig főzzük, amíg elolvad. Akkor hozzáadjuk az ananász szörpöt, a citrom leszűrt levét, valamint a szegfűszeget, és együtt fel forraljuk. Szűrőkanállal belerakjuk a tököt, és amikor újra felforrt, üvegekbe rakjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Köszönjük szépen Sepsi Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.