Hamis túrógombóc

2009. 09. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Sajnos néha előfordul a nagy melegben, hogy a tej "összemegy". Ilyenkor nem öntöm ki, hanem csinálok belőle hamis túrógombócot. Nagyon gyorsan elkészül és finom egytál étel.   Hozzávalók : 1 aludttej, kb. 15-20 dkg búzadara, só ízlés szerint, zsemlemorzsa, étolaj. A tetejére: porcukor, lekvár és ki mit szeret.

  A megsavanyodott tejet feltesszük forralni, tetszés szerint megsózzuk. Amikor forr, beleöntjük a búzadarát (grízt) és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kissé kihűlni. Amíg a gríz hűl, a zsemlemorzsát megpirítjuk az olajban. A grízből apróbb gombócokat formálunk és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Máris fogyasztható!   Jó étvágyat!   

Köszönjük szépen Tóthné Évinek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top