Happy Kids International Kindergarten Budapest (x)

2010. 03. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Happy Kids Nemzetközi Óvoda/Bölcsőde tíz éve működik Budán. Üzemeltetői, a Jones-házaspár a rendszerváltás után Ausztráliából hazatelepült magyarok. Zsuzsanna pedagógus, a kint elsajátított angolszász metodika szerint állítja össze az óvoda tantervét.  Nemzetközileg is elismert, óvodás, bölcsődés korú gyermekek fejlesztését szolgáló program szerint oktatja a gyermekeket angol nyelven, melyet nemzetközi intézmények világszerte használnak.

Munkatársai külföldi származású és külföldön tanuló magyar óvónők: mindannyian kiválóan beszélnek angolul. Ez alkalmazásuk egyik alapfeltétele, hiszen az óvodában kizárólag angolul folyik a társalgás. A nyolcvan gyerek háromnegyede külföldi; dán, távol-keleti, francia – igen hosszadalmas lenne felsorolni valamennyi nációt, amely az oviban mind ez idáig képviseltette magát. A legkülönfélébb országokból, sokféle szokással, tradícióval, hittel, ünneppel érkeznek ide a gyermekek. Nagyrészük nem beszél angolul, amikor az oviba kerül, de a játékos módszernek és az elképesztően fogékony gyermeki agynak köszönhetően egy éven belül erős passzív nyelvtudásuk alakul ki, azaz mindent értenek, majd rövid időn belül folyékonyan beszélnek angolul. A gyermekek többsége gond nélkül válik kétnyelvűvé.

Tanulás csakis játékosan - a gyerekek által minden területen megszerzett információ, tudás kizárólag játékos formában történik, amelyre az óvoda különösen nagy hangsúlyt helyez.  A pedagógusok és az óvodavezetők közös célja, hogy a gyermekeknek boldog, kiegyensúlyozott környezetet teremtsenek, ahol nemcsak szellemileg, hanem lelkileg és testileg is megfelelően fejlődhetnek, tanulhatnak és alkothatnak. A gyermekekkel külön-külön, saját fejlettségüknek megfelelő szinten foglalkoznak, hogy az elsajátított tudást személyes sikerként élhessék meg.

Minden osztályterem számítógéppel felszerelt, a gyermekek korának és érdeklődésüknek megfelelő programokkal.

A Happy Kids Óvoda különböző sportolási lehetőségeket nyújt a gyermekeknek: síelés, úszás, korcsolya, de dzsúdózhatnak, táncolhatnak, lovagolhatnak is. Ezenkívül minden héten van dráma, képzőművészet, zene és magyar nyelvoktatás.

Mit ajánl a Happy Kids Óvoda az ide járó gyermeknek? - az élethez való pozitív hozzáállást és magatartást - önbizalmat, önbecsülést - az angol nyelvtudás tökéletes elsajátítását iskoláskor előtt - az egyedülálló, nemzetközi környezetből fakadó más kultúrák iránti toleranciát, elfogadást - egyéni fejlesztést kis létszámú csoportokon belül - széleskörű érdeklődés-felkeltést a zene, dráma, képzőművészetek iránt szakpedagógusokkal - óriási sportválasztási lehetőséget: úszás, síelés, korcsolya, dzsúdó, tánc-balett a tornaórákon kívül

Bővebb információért hívja a 00-1-356-2440 telefonszámot vagy látogassa meg a szervezet weboldalát: www.happykids.hu , e-mail cím: info@happykids.hu,

cím: 1124 Budapest, Fodor u. 36.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top