Házi Krémes

2009. 11. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kedves Donnák! Már évek óta sütöm nagy sikerrel ezt a sütit, most szeretnék másoknak is örömet okozni...

Hozzávalók a tésztához: 12 db tojássárgája, 30 dkg cukor, 15 kanál víz, 40 dkg liszt, 1 normál csomag sütőpor. Hozzávalók a krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 2 csapott evőkanál zselatin, 12 tojásfehérje, 6 dl tejszín

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a vízzel, ebbe jön a sütőporral elkevert liszt. Tepsibe téve közepes lángon megsütjük. Ez a mennyiség nagy gáz tepsibe elegendő. Ha kihűlt, két lapba elvágjuk. Közben elkészítjük a krémet. A pudingport, a kétféle cukrot, és a zselatint hideg tejjel csomómentesre elkeverjük. A többi tejjel megfőzzük, mint ahogy a pudingot szoktuk. Tűzről levéve néha kevergetve langyosra hűtjük. Ezután óvatosan bele forgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket. A tepsibe visszahelyezzük az egyik tésztalapot, majd rákenjük a vaníliás krémet. Erre simítjuk a géppel habbá vert tejszínt, végül ráhelyezzük a felső lapot is. Legalább 4-5 órára tegyük hűtőbe. Fontos hogy a tejszín hideg legyen, és géppel legyen felverve, így biztos, hogy nem folyik meg a süteményben.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Kiss Máriának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top