Pizzás tekergők

2009. 11. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ezt a két hasonló receptet többen is elküldtétek... 

 

Kissné Vida Marianna pizzás tekercséhez a hozzávalók:

60 dkg liszt, 4 dl tej, 3 dkg élesztő, 3 evőkanál étolaj, só, 1 teáskanál cukor.

A töltelékhez:1 doboz löncs konzerv, 1 tubus pizza krém, 1 db zsemle, 1 db tojás, 1 fej vöröshagyma.

 

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal együtt összegyúrjuk, és kelni hagyjuk. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk, a hagymát megdinszteljük, majd a többi hozzávalóval együtt összekeverjük.

 

A közben megkelt tésztát félujjnyira kisodorjuk, rákenjük a tölteléket, majd, mint a kakaós csigát szokták, feltekerjük, és szeleteljük. A tekercseket egymás mellé sütő tepsibe helyezzük, tetejükre reszelt sajtot szórunk, és előmelegített sütőben kb. 200 fokon kisütjük.

Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!

  

Romsics Gabriella pizzás csiga receptje:

 

Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt

3 evőkanál olaj

1 kávéskanál só

1 teáskanál cukor

1.5 dl langyos víz

2 dkg élesztő

 

Szósz:

1 kisüveges sűrített paradicsom

1 kisebb fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

kevés olaj

só, cukor

oregáno

bazsalikom

 

 

Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk, majd beleöntjük a lisztbe és hozzáadjuk a sót, a cukrot és az olajat. Jól bedagasztjuk, majd letakarjuk és meleg helyre tesszük, kelni hagyjuk kb 30 percet.

 

Amíg a tészta kel, megcsináljuk a szószt, amit később a tésztára fogunk kenni. Megpucoljuk a vöröshagymát, nagyon apróra feldaraboljuk és kis olajon megdinszteljük. A fokhagymát szintén aprítjuk ezt is hozzáadjuk és átforgatjuk a vöröshagymával. Ezután ráöntjük a sűrített paradicsomot, főzzük pár percig, közben kevergessük, majd adjuk hozzá a sót (keveset), kicsi cukrot, az oregánot és a bazsalikomot (lehet friss, de a szárított is tökéletes). Kb. 10 percig főzzük.

 

A megkelt tésztát ketté osztjuk és lisztezett deszkán kb fél centire kinyújtjuk és megkenjük a szósszal, majd feltekerjük. Az így kapott hosszúkás tésztacsíkot feldaraboljuk és vajazott, lisztezett tepsire rakjuk. Nem kell túl sokat tenni, mert sütés közben még dagad és egymáshoz fognak ragadni. A széleit egy kis tojássárgájával megkenjük. 200 fokon kb 20-25 percig sütjük, kivesszük a sütőből és megszórjuk sajttal. Visszatesszük és ráolvasztjuk a sajtot és kész a pizzás csiga.

 

Köszönjük szépen Kissné Vida Mariannának, és Romsics Gabriellának, továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top