Hintaló talpakon

2008. 12. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Manapság már a fiatalok közül is nagyon sokan szenvednek valamilyen gerincproblémától. Elaszfaltoztuk magunkat a természettől, ami civilizációs betegségek tömkelegeit eredményezi. Az 1990-es évek elején Karl Müller svájci mérnök felismerte, hogy a masai törzs tagjai között ismeretlen a hátfájás, mint, ahogy a cipőhasználat is; kelet-afrikai otthonukban, a puha egyenetlen talajon kizárólag mezítláb járnak. A törzs tagjait egyenes testtartás, szép járás jellemzi.

 

 

A svájci mérnök, Koreában élt és dolgozott, amikor észrevette, hogy hétvégenként, miután a rizsföldeken mezítláb sétáltak koreai feleségével, mozgásszervi panaszai néhány napra megszűnnek, a városba visszatérve azonban fájdalmai újra fölerősödnek. Meglátva az összefüggést, kezdte egyik cipőjét átalakítgatni. Otthoni barkácsolás, a Masai-ok járástechnikájának tanulmányozása, évekig tartó kutatómunka, fejlesztés, tesztelés, végül létrejött az mbt, amit anticipőnek is szoktak nevezni, hiszen olyan, mintha nem viselnénk cipőt, viszont természetes talajon járnánk.

 

 

Az első modell 1996-ban került piacra Svájcban, azóta a világ huszonkét országában kapható. A világszabadalmazott talpszerkezet a lábbeli szíve, a sarok szenzor továbbítja a mezítláb járás pozitív hatását az egész test számára. Fittséget, atletikus alkatot és jó közérzetet biztosít, úgy működik, akár egy tréningeszköz, megerősíti, és tónusba hozza a talp, a láb, a far és a has izmait. Használatával olyan izomcsoportok is megmozgathatók, melyeket sima talajon, normál cipőben képtelenség lenne munkára bírni. Hatékonyabb, mint bármelyik fitneszgép.

Hollywoodi sztárok, például Glenn Close, Sharon Stone, Julia Roberts, és Arnold Swarzenegger is viselik egészségük megőrzése érdekében. Különösen ajánlott gerincproblémák, hát és derékfájás esetén, boka és harántsüllyedéses panaszok megszüntetésére, visszerek kezelésére, diabéteszes szövődmények megelőzésére, túlsúly, narancsbőr leküzdésére, terhesség idejére, sport tevékenységekhez stb.

 

A láb, has és törzsizomzatot három hónap után 30-100%-al erősebbé teszi, hatékonyan lazítja a törzsizomzatot, megszünteti a lábfájdalmakat, kiegyenesíti a testet úgy, hogy akár 2-5cm-rel növeli a magasságot, a farizom és a has elgyengült szöveteit átformálja és az izomzatot feszessé teszi. A modellek a mintaboltokban vásárlási kötelezettség nélkül kipróbálhatók. A legtöbb helyen ingyenes háromdimenziós talpvizsgálatot is végeznek, megmutatják a helyes járástechnikát és, ha valaki a vásárlás mellett dönt, segítenek a neki legmegfelelőbb típus kiválasztásában is. A próba ideje alatt annyi érzékelhető, hogy amint a cipő rajtunk van, olyan érzés, mintha a hátunkról terhet vettek volna le, az ember önkéntelenül kihúzza magát, sokkal könnyebben jár, ami pszichés megerősítést is nyújt, plusz magabiztossággal ruház fel.  A termék elhiteti magáról, hogy tényleg csodákra képes, egy nagy probléma van csupán, az ára. Az egészség miért csak bizonyos rétegek számára megvásárolható?

Kapcsolódó anyagok:

$$290$$

$$366$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top