Szép Heléna körte

2008. 12. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 3 evőkanál víz, 1 kiskanál darált kávé, 12 dkg keserű csoki, 4 evőkanál tejszín, 2 evőkanál sárgabarack lekvár, késhegynyi fahéj, 6 érett körte, 25 dkg vanília, vagy csoki fagyi.

Forraljuk fel a vizet és öntsük a kávéra, hagyjuk kicsit állni, majd leszűrjük. Válasszunk egy vastag fenekű lábost és abban forraljuk fel a kávét a vízzel, a lekvárral és az étcsokival. Adjuk hozzá a tejszint és a fahéjat. Törjük át szitán és a kapott krémet hűtsük le. A körtéket megtisztítjuk felezzük, tetszés szerint meg párolhatjuk, de ez nem feltétlenül szükséges. Üvegtálkákba adagolunk két gombóc fagyit, ráborítunk egy egy fél körtét. Végül rá öntsük a csoki krémet. Díszíthetjük apró mandula szeletkékkel.

Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Mészáros Teréziának! Továbbra is várjuk a receptjeiteket és a róla készült fotót a recept@donna.hu  e-mailcímre!

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top