Hozzávalók: 3 evőkanál víz, 1 kiskanál darált kávé, 12 dkg keserű csoki, 4 evőkanál tejszín, 2 evőkanál sárgabarack lekvár, késhegynyi fahéj, 6 érett körte, 25 dkg vanília, vagy csoki fagyi.
Forraljuk fel a vizet és öntsük a kávéra, hagyjuk kicsit állni, majd leszűrjük. Válasszunk egy vastag fenekű lábost és abban forraljuk fel a kávét a vízzel, a lekvárral és az étcsokival. Adjuk hozzá a tejszint és a fahéjat. Törjük át szitán és a kapott krémet hűtsük le. A körtéket megtisztítjuk felezzük, tetszés szerint meg párolhatjuk, de ez nem feltétlenül szükséges. Üvegtálkákba adagolunk két gombóc fagyit, ráborítunk egy egy fél körtét. Végül rá öntsük a csoki krémet. Díszíthetjük apró mandula szeletkékkel.
Jó étvágyat mindenkinek!
Köszönjük szépen Mészáros Teréziának! Továbbra is várjuk a receptjeiteket és a róla készült fotót a recept@donna.hu e-mailcímre!