Hogyan növeljük természetes úton a magasságunkat?

2010. 10. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az egyik legfontosabb tényező, ami befolyásolja egy ember külsejét, sőt a személyiségére is kihat, az a magasság. Az alacsony termetűek számára ez egy igen kínos ügy. A természetes növelő módszerek mellett létezik számos sebészeti és mesterséges megoldás is a mai fejlett technológiának köszönhetően, de ezek költségesek és bonyolultak. Ráadásul semmi sem igazán hatékony a természet erejéhez képest. Íme, néhány tipp azoknak a fiataloknak, akik szeretnék elérni azt a magasságot, amire mindig is vágytak, ám csakis természetes úton-módon. Ezek egyszerűen követhető tanácsok a hőn vágyott magasság elérése érdekében.

Ne feledjük: ez nem mágia, tehát az idősebb korosztálynak már sajnos csak annyiban használnak a tippek, hogy az időskori porckopás miatti testmagasság-csökkenést ellensúlyozzák.

Gyakorlatok:

Azt mondják, a genetikai faktor az, ami igazán lényeges szerepet játszik a magasságunk kialakításában, de nem kell azonnal elkeseredni, ha alacsonynak születtél, hisz sokféle természetes módszer létezik a magasság megnyújtására. Ez kitartó, rendszeres gyakorlatokkal érhető el, például úszással vagy futással egy versenypálya körül, melyeket persze napi rendszerességgel végzel. Ezek mellet csinálhatsz még sok-sok felülést és fekvőtámaszt is, hogy a hasizmaidat is erősítsd. Efféle gyakorlatok segítségével nemcsak jobb lesz a fizikumod, de magasabbnak is fogsz tűnni. (Mivel az erősebb izmok miatt jobb lesz a testtartásod.) Rendszeresen sportolj a szabadban! Ha szabadtéri vagy bármilyen egyéb sportot űzöl, például úszol, biciklizel, stb, akkor megerősödnek a csontjaid és a fő testfelépítő izmaid. Ez csekély mértékben ugyan, de biztosan a magasságod növekedéséhez fog vezetni. Különösen az olyan sportok hasznosak, mint a kosárlabda, biciklizés, atletizálás. Bármilyen hasonló sport segít megnyújtani a tested izmait, ezáltal pedig néhány centivel megnövelheti a magasságodat is. Ám ne feledd, a szabadtéri sportokat rendszeresen kell űznöd, ha valóban eredményt akarsz! Megfelelő és egészséges étrend

Ahhoz, hogy az étkezés, ill. egy diéta tényleg el tudja érni azt, hogy nőjön a magasságod, komolyan kell venned az egészséges étrendet.  Napi ötszöri étkezés javasolt, különféle ételekkel. Amennyire csak lehet, próbáld meg otthon te magad főzni az ételeket, mivel a gyorséttermi ebéd és a félkész, fagyasztott ételek nem tartalmaznak sok tápértéket, viszont annál több zsiradékot és nátriumot. A gyümölcsök, zöldségek és a hús adja igazán az energiát a szervezetednek. Ezen ételek fogyasztása, gyors lebomlásuk miatt, segít eltüntetni a lerakódott zsírt, és fittebbnek, soványabbnak fogsz tűnni. Az étrend különösen gyermek- és kamaszkorban fontos előremozdítója a növekedésnek, de később is lényeges marad. Ha már nem vagy fiatal, de megfogadod ezeket az étkezési tanácsokat, akkor valós centiket nem nyersz ugyan felfelé, de testarányaid változása miatt magasabbnak fogsz tűnni. Amennyiben megfogadod a tanácsokat, idővel látni fogod a pozitív eredményeket, de türelmesnek kell lenned. Ne hidd, hogy működnek, ha csupán néhány napig követed az utasításokat! Viszont ha rendszeresen végzed a gyakorlatokat, sikerrel jársz majd.

HM



Szerző

donna.hu



Scroll to Top