Hólabda

2010. 11. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta: 8 tojás  30 dkg porcukor  2 ek. kakaópor 1 cs. sütőpor  25 dkg liszt  Krém: 0,5 l tej  5 ek. liszt  2 cs. vaníliás cukor  25 dkg margarin  25 dkg porcukor 

Krém: 0,5 l tejet 5 ek. liszttel simára keverjük és sűrű pépet főzünk. Hagyjuk kihűlni, közben 2 cs. vaníliás cukrot belekeverünk. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral simára keverünk és a kihűlt péphez adjuk. Én Bourbon vaníliás cukrot is szoktam beletenni, ettől még finomabb lesz a krém. 

Tészta: 8 tojássárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral és 8 kanál forró vízzel. Hozzáadunk 2 ek. kakaóport, 1 cs. sütőport és 8 tojás kemény habját, 25 dkg lisztet. Zsírozott/vajazott, lisztezett tepsiben sütjük. Ha teljesen kihűlt, a tésztát  pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a kis korongokat kettévágjuk. A közepét, oldalát krémmel bevonjuk, kókuszreszelékbe forgatjuk, majd a végén a tetejét csokimázzal megkenjük. 2-3 óra hűtőben, amíg megköt, és lehet is fogyasztani. Jó étvágyat hozzá!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top