Holdszünet - 1.

2009. 01. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Holdszünetek az öreg ezüstfényű ősanya titkai. Néha úgy érhetnek bennünket, mint a villámcsapás, megbénítanak, nehézkessé tesznek, helytelen döntések meghozatalára kényszerítenek, beleejtenek bennünket az univerzum csapdájába. A Holdszünetek bizonyos fekete foltjai belső galaxisunknak. Érthetetlen, titokzatos, a csillagok örök járását követi.

Fontos, hogy tudjuk,  mikor van Holdszünet. Ezekben az órákban mellőznünk kellene a fontos döntéseket, új dolgok elkezdését, és arra kellene ügyeljünk, hogy hogyan közelednek hozzánk az emberek. Ha agresszivitást, sőt provokációt tapasztalunk, legjobb, ha visszahúzódunk. Semmi esetre se kezdjünk olyan akcióba, ami csak akkor sikerülhet, ha szerencsénk is van, mert könnyen belebukhatunk.

A Hold az érzések, a víziók, és az intuíció úrnője. Ezek mindegyike gyenge egy Holdszünetben, néha még hamis is. A hirtelen, meggondolatlanul hozott döntések egy Holdszünetben szerencsétlenül alakulnak. Bármit is kezdünk egy Hold szünet idején, nem lesz rajta „áldás”.

Mivel mindegyik csillagjegy saját specifikus Holdszünet problémákkal rendelkezik, egy kis ízelítőt találsz az alábbiakban, hogy bizonyos jegyek Holdszünetei alatt hogyan, és mit érdemes tenned.

Ha a Kos jegyében születtél, vagy Ascendensed áll a Kos jegyében, akkor  szünet ha a Holdszünet van, meg se próbáld a dolgokat nyers erőszakkal megoldani, ami egyébként mindig sikerülne. Tedd félre a „feszítővasat”, lépj egyet hátra, és használd fejedet a gondolkodásra, ahelyett, hogy falakon törj keresztül vele. Egyszóval, ismerd fel a nyugalom értékét, amely új erőket teremt. A Holdszünet idején, nem az a vezéregyéniség  vagy, aki az összes többi ember előtt támadásba indulhatna. Ilyenkor inkább legyél csapatjátékos, aki beáll a sorba, és a többiekre hallgat. Gondolkodj, mielőtt cselekednél. Ha ehhez tartod magad, akkor a Holdszünetek számodra nyereséget fognak jelenteni.

Ha a Bika jegyében születtél, vagy Ascendensed esik ebbe a jegybe, akkor a Holdszünet idején ha hagyod, hogy hízelegjenek neked, akkor elvesztél, ugyanis nem tudsz eléggé kritikusan gondolkodni, jó akaratúan elhiszel mindent, nem veszed észre, mikor akarnak átverni, egyszerűen áldozat lehetsz. Született elegáns lustaságod, semmittevő tunyasággá válhat. Nem hagyod magad mobilizálni, az élvezetek okozta örömeid, mint pl. egy fínom ebéd elfogyasztása, esetleg falánksággá változhat. Ezzel szemben született érzékiséged lebénul. A Holdszünet zsugorivá tesz, és pénzt veszítesz, mert nem mersz kockáztatni. Nem is védekezel a támadások ellen, hanem a legnagyobb sértéseket is képes vagy lenyelni. Mindez azonban összegyűlik benned, és ha a Holdszünet elmúlt, akkor egy iszonyú robbanás következhet be. Igen nehéz számodra, hogy nyereséget húzzál egy Holdszünetből.

Ha az Ikrek jegyében születtél, vagy Ascendensed esik ebbe a jegybe, akkor a Holdszünetek menthetetlenül a leggyengébb oldaladon érnek, önbizalmadat összedöntik. Ilyenkor alig mersz valamit tenni, sőt nem mersz semmit tenni, nincs bátorságod, és a legrosszabb, hogy elveszítheted a ragyogó kommunikációs képességedet, akár meg sem tudsz szólalni. Nem találod a szavakat, csak állsz, és butaságokat beszélsz. Optimizmusodat felfalja ilyenkor a kétség. Ezeket a gyengeségeket a környezeted könnyen felismeri, és ki is használhatja. Ilyenkor könnyedén furkálódhatnak ellened, és kirekeszthetnek. Máskülönben olyan kedves és vidám természeted a helyzethez alkalmatlanná válik. A legjobb, ha ezeket a hatásokat ilyenkor elkerülöd,  húzódj vissza, és halassz el mindent, ami fontos, és konkrét döntéseket igényelne.

Ha a Rák jegyében születtél, vagy Ascendensed esik ebbe a jegybe, – miután a Hold uralkodik a Rák jegyében –,  a Holdszünetek számodra abszolút kellemetlen fázisok, főleg, ha nem tudsz, vagy nehezen tudsz engedni. Ilyenkor sokkal jobban vágysz arra, hogy mások bizonyítsák a szeretetüket, vagy szerelmüket. Van amikor annyira, mint egy sivatagi vándor, aki vágyik egy korty víz után. Ilyenkor sokkal jobban kapaszkodsz másokba, mint általában. Pénz, önbecsülés, büszkeség, hatalmi helyzet, ezeket mind odaadnád jó szavakért,  vigasztalásért. Még akkor is, ha belül pontosan tudod, hogy hazudnak neked, hogy bókolnak, azért, hogy előnyhöz jussanak, hogy csak kihízelegjék a pénzt a zsebedből, nem tudod magad védeni. Tehát a Holdszünet elrabolja a szabad rendelkezésedet az érzelmeid felett. Áldozattá tesz téged. Ez szerencsétlen befolyás. Ne ilyenkor készíts végrendeletet, és ne tegyél ígéreteket sem. Az ilyen kellemetlen befolyás elől csak úgy tudsz megmenekülni, ha a legmélyebb spiritualitásodban kutatsz, ki vagy, és mire vagy kire van tényleg szükséged, vajon ez az ember valóban olyan fontos a számodra? Ezek a mély Holdszünet gondolatok tartós tisztaságot, sőt olykor megváltást is hozhatnak.

Ha az Oroszlán jegyében születtél, vagy Ascendensed esik ebbe a jegybe, akkor egy Holdszünetben az univerzum erői felszínre hozzák benned azt, ami nem jó benned, a hencegést, a vakmerőséget, a minden áron való sikerhajszát, és a meztelen egoizmust. Ilyenkor talán még jobban a központban akarsz lenni, és ezekben a gyenge órákban nem válogatsz az eszközökben. Ha másképpen nem megy, akkor legrosszabb esetben, elveszed mások sikerét. A hiányzó Hold erőtér idején, egy abszolút karakter ellenprogramot kellene végrehajtanod. Ez egy Oroszlán szülött számára nagyon nehéz. Szerénynek kellene lenned, másokat kellene dicsérned, és ne mondj sikert ott, ahol nincs. Ezzel szemben példamutatással vezethetsz, példaképe lehetsz másoknak. Adhatsz másoknak a fényességedből. Holdszünet idején mutasd meg nagyvonalúságodat, akkor ezek az idők a hasznodra lesznek, mert az ajándékokat viszonozni fogják.

Ha az Szűz jegyében születtél, vagy Ascendensed esik ebbe a jegybe, akkor a Holdszünet számodra tulajdonképpen egy áldás, egy megkönnyebbülés az alól, hogy örökké tökéletesnek kell lenned. A Holdszünet olyan érzéseket kelt benned, hogy bizonyos dolgok érdektelenné válnak, nem izgat minden apróság. Egy Holdszünet alatt elveszítheted a részletek iránti kényszerítő érzéseidet, milliméter pontosságú terveid tűréshatárt kapnak, a Holdszünet emberibbé tesz, mert nem csak apró hibákat követsz el, de mulatni is tudsz rajtuk. Ez azt jelenti, hogy nem harapsz bele teljes erővel az adott feladatba, és nem rohansz azonnal a részletek után, és ez szeretetreméltóvá tesz. Más embereket is közel engedsz magadhoz, nem vagy olyan elutasító, és nem határolod el magad. Mindent összevetve a Holdszünetek pozitív időszakot jelentenek a te számodra.

Ha az Mérleg jegyében születtél, vagy Ascendensed esik ebbe a jegybe, minden Holdszünet egy veszekedést, vagy civakodást, vagyis kellemetlen órákat jelez a számodra. Ilyenkor diplomáciai képességed csődöt mond, mások sarokba  tudnak szorítani, és világos állásfoglalásra kényszerítenek, ez nagyon kellemetlen. Az az érzésed, hogy mindenki olyat akar tőled, amit te egyáltalán nem akarsz. Ez azt a lehetőséget jelenti a számodra, hogy egyszerre csak eleged lesz mindenből, és megtagadod, a feltétlen alkalmazkodást. Nem engedelmeskedsz feltételek nélkül, nem engeded magad ide-oda lökdösni. A Holdszünetek felébresztik benned a harcos ellenállót. Megtalálhatod önmagad, leginkább megkapod a bátorságot, hogy nemet mondj, és elhatározd, hogy mit akarsz. Ebben az értelemben kellene kihasználnod a Holdszüneteket.

Ha az Skorpió jegyében születtél, vagy Ascendensed esik ebbe a jegybe, azokban az órákban, amikor a Hold nem sugároz spirituális erőket, te veszélyben vagy, dühödet, kiszámíthatatlanságodat, magad ellen fordíthatod. Olyan akciókra ragadtatod el magad, amelyek csak neked tudnak ártani. Támadásokat indítasz, amely csak a te számodra jelentenek veszélyt. A Skorpióra jellemző elvek ellened fordulnak, most te lehetsz az a skorpió, aki saját fullánkjával öli meg magát. A Holdszünet idején jobb, ha semmihez sem nyúlsz. Gondold át miért vagy ilyen, miért gondolod mindig, hogy az emberek gonoszak, és csak ritkán gondolsz jót felőlük. Ne engedd magad provokálni, mert reakcióid nem helyesek. A Holdszünetek veszélyes időket jelentenek a számodra.

Ha az Nyilas jegyében születtél, vagy Ascendensed esik ebbe a jegybe, akkor a Holdszünet a következőképpen fog hatni rád: általában nem térsz ki a viták elől, fanatikusan ragaszkodsz az igazadhoz, még akkor is, amikor nincs igazad. A Holdszünetek idején ez másképpen van, ilyenkor te is engedsz, kitérsz, és nehezedre esik, hogy megvédd a nézeteidet. Felismered a mottót: „az okos enged…” Csak a hibáidra gondolsz, félsz, hogy sikertelen leszel, és hogy emiatt pellengérre kerülsz. Egész biztonságodat mintha elfújták volna, mintha elnyelte volna az univerzum. Aki egy Holdszünet alatt támad meg téged, le is tud majd győzni. Ezért ilyenkor ne adj támadási felületet, húzódj vissza, és kerüld az olyan helyzeteket, ahol veszekedések alakulhatnak ki.

Ha az Bak jegyében születtél, vagy Ascendensed esik ebbe a jegybe, akkor a Holdszünet idején a lendületed fékeződik, a tökéletesség iránti késztetésed enyhül, és kegyetlen becsvágyad lenyugszik. A Holdszünet óráiban elveszítheted, fensőbbségedet, kérkedési vágyadat, és hidegségedet, emberibbé válsz. Ezek azok az órák, amikor megnyílik a szíved, amikor könnyű megértened, megbocsátanod, és saját magadon mosolyoghatsz. Mások közelségét keresed, és még arra is képes leszel, hogy barátaid, vagy kedvesed tanácsát megfogadd. Próbáld kihasználni ezt az időt fontos dolgok megbeszélésére, mások véleményének meghallgatására, és ezek után még mindig meghozhatod egyedül is a fontos döntéseket. A Holdszünet óráit elsősorban privát problémáid megoldására kellene használnod, és végre mondd meg ismét a partnerednek, hogy szereted, és szükséged van rá.

Ha a Vízöntő jegyében születtél, vagy Ascendensed esik ebbe a jegybe, a Holdszünet idején elveszíted a szabadság iránti vágyadat. Készen vagy nemcsak alkalmazkodni, de magadat alávetni. Ezzel viszont nemcsak a szabadságodat adod fel, hanem egy fontos részét a lényednek. Ezért mindenképpen el kell kerülnöd, hogy Holdszünet idején kötelező ígéreteket tegyél, mert amikor a Holdszünet elmúlik, felébred benned a régi kötetlen Vízöntő, és meglátod, hogy mit tettél, ez spirituális és emocionális robbanásokhoz vezet, komoly következményekkel, melyeket szinte lehetetlen jóvátenni. Ezek azok a pillanatok, amikor a Vízöntő szülöttei gyorsan befordulnak a sarkon, és évekre eltűnnek. Ne hagyd magad Holdszünetek idején nyomás alá helyezni, és ne vállalj kötelezettségeket. Holdszünetek idején könnyen elveszítheted a szabadságodat.

Ha a Halak jegyében születtél, vagy Ascendensed esik ebbe a jegybe, akkor a Holdszünet a következőképpen fog hatni rád: Miután abszolút a Hold irányít, a Holdszünet idején teljesen helyesen cselekszel. Pihenőre térsz, elhatárolod magad a környezetedtől, a fantázia szárnyán repülsz az álmok földjére. Ezekben az órákban a Halak számára kinyílnak a végtelenség kapui, néha egy kis résen a jövődbe tudsz pillantani, néha megvilágosodik a tudatalattid. Ezért biztosíts magadnak időt a Holdszünetek idejére, készítsd magad elő, mondj le találkozókat, húzódj vissza. Ezekben a mágikus órákban nincs szükséged kíséretre, beszélgetésre. Csak te és a Hold folytattok beszélgetést. Hallgasd meg suttogását, és tartsd magad ezekhez a spirituális tanácsokhoz. A Holdszünetek fontosak a számodra életutad mérföldkövei és éned számára az útkereszteződéseknél.

Kapcsolódó anyagok:

$$2442$$

$$2472$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top