Hozd formába magad léböjt kúrával!

2008. 11. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kedvetlennek érzed magad, és fogytán az energiád? A téli depresszió és lehangoltság téged is kezd elérni. Ne hagyd magad! Itt az ideje egy kiadós léböjt kúrának! Csodát művel veled kívül, belül egyaránt!    

A méregtelenítés - Modern korunk nagy előnye, hogy mára szinte mindent elő tudunk állítani mesterségesen. A természet által kínált eledeleinket is addig alakítjuk, míg formáját, állagát, tartósságát és színét tekintve kifogástalan nem lesz.  Ez hétköznapi nyelven azt jelenti, hogy alig van olyan élelmiszerünk, ami ne tartalmazna adalék anyagot. Az anyagcserénk során képződött köztes anyagok, és a mesterséges anyagok mérgezik leginkább szervezetünket, melynek során a májunk, a vesénk, a tüdőnk és a bőrünk felveszi ugyan a harcot a salakanyagokkal, de a folyamatos terhelést nem bírják. Ezért fontos néha beiktatni egy kiadás léböjt kúrát, hiszen ez egy időre tehermentesíti a szervezetünket, és segít, hogy minél több lerakódott méreg távozzon.

A léböjt - amint a nevéből is következik - nem áll másból, minthogy a kúra ideje alatt szilárd táplálékot nem veszünk magunkhoz, csupán folyadékot, ez napi  2,5-3 litert jelent legalább. Fogyaszthatunk vizet, szénsavmentes ásványvizet, gyógyteákat, gyümölcsök és zöldségek kifacsart levét, valamint zsiradék hozzáadása nélkül készített leveseket. Alkoholt és kávét szigorúan tilos a kúra ideje alatt fogyasztani, hiszen bármennyire is folyékony halmazállapotúak, köztudottan folyadékelszívó hatásúak. A dohányzóknak is érdemes letenni erre az időre a cigarettát. A lékúra a nyers ételek fogyasztásából álló diétától rosttartalmában különbözik. Ha a zöldségeket és a gyümölcsöket préseljük, rostmentesekké válnak. Amennyiben azonban turmixoljunk vagy centrifugázzuk, maradnak benne rostok, csak a gép felaprózza azokat. Teljes rostmentességre akkor van szükség, ha az emésztőrendszer különösen komoly tehermentesítést igényel.

A préselés - Ha már méregtelenítünk, figyeljünk arra, hogy ne vigyünk be semmilyen méreganyagot, ezért az alapanyagokat bio boltokban szerezzük be. Ha erre azonban még sincs mód, akkor nagyon alaposan mossuk meg a gyümölcsöket és hámozzuk is meg őket. Fontos továbbá, hogy gyümölcscentrifugánk műanyag alkatrészekből álljon, hiszen a fém reakcióba lép a gyümölcs kipréselt savával. Az elkészített leveket mindig frissen készítsük, és fogyasszuk is el! Mindig csak annyit préseljünk, amely egy alkalomra elegendő.

Következő részünkben megtudhatod, melyek a méregtelenítésre leginkább alkalmas gyümölcsök, és egy három napos lébőjt kúrát megosztunk veled!

Kapcsolódó anyagok:

$$1630$$

$$1622$$

$$1553$$

$$1530$$

$$1483$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top