Húsvéti sárgatúró

2009. 04. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2 liter tej, 30 db tojás, 5 csomag vaníliás cukor, 15 evőkanál kristálycukor, 5 dkg mazsola, (Ha valaki nem szereti a mazsolát ki is hagyhatja. )   A tejet odatesszük forrni, egy 5 literes edénybe - ha lehet olyat válasszunk, amiben nem kozmál le a tej. Amíg a tej fel forr, addig a tojásokat egy habverővel össze keverjük. Nem kell habbá verni! Csak jó alaposan összekeverni. Majd a cukrot és a vaníliát belekeverjük. Ha már a tej forr, beleöntjük a tojást, majd a megmosott mazsolát. Folytonos kavargatás mellett főzzük, amíg a tej átlátszó nem lesz. Ekkor már a tojás össze túrósodott.

Ezt a túrós masszát leszűrjük, a szűrőkanálban egy kicsit meg nyomkodjuk. Hagyjuk lecsepegni majd egy tányérra kilehet borítani, és lehet szeletelni. Nagyon finom édesség.

Szokták még cukor nélkül is készíteni, ekkor egy kis sót tesznek bele, illetve fahéjjal is. Kinek hogy ízlik. Jó étvágyat és Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!   Köszönjük szépen Gálné Zákány Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top