Igazi olasz pizza recept

2009. 01. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kg liszt, 4  g élesztő, 1 púpozott evőkanál só, 0,8 dl sör, 4,8 l hideg víz, 0,5 dl olaj, 5 kanál olíva olaj.   Az összes hozzávalót összegyúrjuk, pihentetjük tíz percet, majd megint átgyúrjuk, legalább háromszor. Ezt az adag tésztát amit kapunk, három egyenlő részre osztjuk (egy pizzatészta adagja 300 g), cipókat formálunk belőle, kicsit megforgatjuk lisztben és egy tányéron lefóliázva több mint egy hétig tárolhatjuk hűtőben. Ha nagyon megkel, akkor picit újra át kell gyúrni.   Sütésnél a tésztát kinyújtjuk fél ujjnyi vastagra, megkenjük pizzaszósszal, rá pici reszelt sajt, tetejére ízlés szerint szalámi, sonka, vagy ki amivel szereti és legfölül megint sajt. Előmelegített – nagyon forró ‒ sütőben tíz-tizenöt percig sütjük.   Pizzaszósz készítése: dobozos paradicsomot szétturmixolunk, oregánóval, borssal, sóval, olíva olajjal fűszerezzük.   Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Cseszka Noéminek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top