Igenis a Nők jobban bánnak a Pénzzel

2010. 09. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szinte mindig nagy vitát vált ki a téma, miszerint a Nők jól vagy rosszul bánnak a pénzzel. Nekünk, Nőknek legalább 2 „G” pontunk van és ebből a Shoppin”G” az egyik! Ennek ellenére a nemzetközi statisztikák alapján a nők ha pénzügyekről van szó, jobban bánnak a pénzzel mint a férfiak. Hisz a nő az, aki az otthon biztonságát megteremti, beossza azt a kasszát, amiből hónapról hónapra gazdálkodnia kell. Már előre látja, hogy a gyermekeinek mit kell biztosítania, így időben tud gondoskodni és félretenni abból ami rendelkezésére áll.

Mindezek mellett a nemzetközi kutatások kimutatják, hogy a gazdasági élet pénzvilágában is nagyobb profitot termelnek a nők mint a férfiak. De hogy lehet ez, amikor a gazdasági élet 80%-át férfiak irányítják?!

A válasz egyszerű, ahogy a nőnek az otthonában is tudnia kell gazdálkodni, ugyanúgy már rutinból tud a gazdasági életben könnyedén mozogni. Míg a férfiaknak nincs meg ez az „előképzettségük” vakmerőek, túl nagy kockázatot vállalva vágnak bele többféle üzletbe ellentétben a nőkkel. A nők sokkal kiegyensúlyozottabban és higgadtabban tudnak dönteni a kockázatok mérlegelésével.

A tőzsde világa sokunkat megijeszt, hisz nem sokat tudunk róla. De vajon tudtad-e hogy még a tőzsde területén is sokkal sikeresebben kereskednek a NŐK mint a férfiak?

Magyarországon is egyre több nő kezd el tőzsdézni, hiszen sokszor szülés után a gyereknevelés mellett már nincs idejük és lehetőségük visszamenni dolgozni. Ilyenkor nem egy esetben  kerülnek a nők anyagilag kiszolgáltatott helyzetbe a férfival szemben akivel együtt élnek. Ilyenkor általában a családban a férfi lesz a pénzkereső. Sajnos számtalan esetben jön elő az a probléma hogy a nő „nem” dolgozik (nem keres pénzt) így neki kevesebb beleszólása lehet a család pénzügyeibe. Nem egy ilyen családi helyzetben választotta több nő is azt az utat hogy beletanul a pénzügyekbe és innentől kezdve már ő is kereső fél lesz a családban. Ilyenkor általában fordul a kocka, mert mint korábban említettük a nők a tőzsdén komoly eredményeket érnek el és ez azt jelenti, hogy már ők lesznek a családfenntartók, azok akik több pénzt tesznek le az asztalra havonta.

De mi is kell ehhez?! Csak egy kis tanulás és sokszor még az 5 éves gyermek segítsége egy-egy grafikon láttán. El kell, hogy oszlassuk azokat a hiedelmeket, miszerint a pénz és a tőzsde világa bonyolult és megtanulhatatlan. Számtalan esetben csak pár szabály betartása mellett évente könnyedén megduplázódhatjuk pénzünket. Ehhez semmiféle iskolai végzettség nem szükséges, sőt még túl nagy tudás sem! Hihetetlennek hangzik, de igaz – volt egy fiatal tőzsde kereskedő aki letesztelte itthon, hogy tényleg nem szükséges sem matematikai sem pénzügyi tudás ahhoz, hogy jó kereskedő legyél. Egy hajléktalan -általában ittas állapotban lévő- emberrel végezte el a kísérletet. A hajléktalannak csak egyetlen egy szabályt kellett betartania. A kereskedő a hajléktalan tanácsira adott és vett részvényt. Így 3 hónap alatt 1.000 Euróból 1.700 eurót profitált! És ne felejtsük el mi ennél azért jobbak vagyunk! De ha nem is, akkor kijelenthetjük, hogy 3 hónap alatt elég lenne nekünk 700 euro plusz bevétel! Ugye?

Következő cikkünkben kielemzünk néhány stratégiát, ami elindíthat bennünket a siker útján…



Szerző

donna.hu



Scroll to Top