Illene, hogy tudjunk öltözködni!

2009. 10. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az öltözködés maga nem tart soká, csak tudnunk kell, mit mivel vegyünk fel, és ez sok gondolkodós percet vesz el az életünkből. Ha van rá lehetőségünk, akkor iktassuk be a napirendünkbe azt, hogy esténként kikészítjük a másnapi ruhákat, így időt, és energiát spórolunk magunknak. Az öltözékünk nagymértékben befolyásolja a rólunk kialakított képet, főleg akkor, ha másokat képviselünk egy eseményen, üzleti megbeszélésen, külföldön - ilyen esetben nagyon figyeljünk oda a ruhaválasztásra.

Nem feltétlenül szükséges az akciók minden olcsó, de felesleges göncét összevásárolni, ha nem tudjuk azokat az otthon lévő ruháinkkal összehangolni. Próbáljuk meg úgy megválasztani cuccainkat, hogy az alakunkhoz, bőrszínünkhöz és korunkhoz egyaránt passzoljanak. Örök szabály, hogy a nagymintás holmik csak a magas, karcsú embereken mutatnak jól, míg az alacsony, teltebbeket a hosszanti csíkozás „megnyújtja”, de a keresztbe futó vonalkák „összenyomják”őket. Az egyszínű darabok sokkal inkább kiemelik arcunkat, egyéniségünket, és nagyobb az esélyük, hogy nem ununk rájuk időnek előtte.

A férfiak jólöltözöttségét mutatja ingük kiválasztása, mely szépen vasalt kell legyen. Manapság már nem kizárólag fehér ing viselhető a sötét öltönyhöz. Egy ízléses, színes ing felhívja a figyelmet a viselőjére, azonban ügyelni kell arra, hogy a nyakkendő színvilága ne legyen túl hivalkodó, és mindig passzoljon az ing színéhez, mintájához.

Otthon is vegyünk fel tiszta, a főzés és a takarítás nyomaitól mentes háziruhát, hiszen bármikor beállíthat valaki, és biztosan kényelmetlenül éreznénk magunkat, ha egy kinyúlt mackóban nyitnánk ajtót, hazatérő kedvesünkről nem is beszélve.

Esküvőre sötét ruhát öltsünk, ha a közeli rokonsághoz tartozunk, vagy mi vagyunk a tanúk. Minden más vendég elegáns legyen, ne túl kihívó, de lehetőleg ne öltözze senki túl a menyasszonyt.

Temetésre fekete ruhát csak a gyászoló család és a közeli rokonok vegyenek fel, míg a többiek csak sötétet.

Színházba, hangversenyre, estélyre, és táncestre az alkalmi öltözékünkkel illik megtisztelni az előadást, és a közreműködőket. Nem kell kisestélyit, vagy szmokingot húzni, elég egy elegáns kosztüm, vagy egy ízléses öltöny, viszont „nagy ruha” illik a nemzetközi jellegű hangversenyekre, és az estélyekre is. Férfiaknak már nem kötelező fekete öltönyt felvenniük, elég ha egy ízléses színűt öltenek magukra, egy hozzá passzoló nyakkendővel.

Nem feltétlenül kell a legutolsó divatot követni, a lényeg, hogy a saját egyéniségünknek megfelelően öltözzünk fel minden nap, és jól érezzük magunkat benne. Legyen legalább egy jó minőségű, drágább darabunk. Minden esetben figyeljünk oda a megfelelő cipő kiválasztására, valamint annak tisztaságára.

Az öltözködési "mizéria" után mindig álljunk be a tükör elé, hogy meggyőződjünk ruházatunk kifogástalanságáról, majd a nap folyamán zsebeljük be az elismerő pillantásokat.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top