Isten hozott Kikelet!

2009. 03. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Újraéled, újjászületik a természet, s vele együtt mi is. A begubózásnak vége, a meleg napsugarak és az egyre enyhülő esték, sétára, kirándulásra, szórakozásra csábítanak. Alig várjuk, hogy lekerüljenek az unalmas télikabátok, melegcsizmák, fekete-barna ruhák, és a természettel együtt, mi is színesbe öltözzünk.

 

Elkápráztatnak és felvidítanak az újra színessé váló kirakatok. Jókedvünknek még a tavalyi farmerből kibuggyanó pocakunk sem vethet véget, hisz most van itt az ideje, hogy formába hozzuk magunkat. Még semmiről nem késtünk le, ha időben elkezdjük, a bikinis szezonban nem lesz takargatni valónk. Aki olyan szerencsés, hogy a tél hidege ellen teste nem védekezett túlsúllyal, annak is érdemes magát felfrissíteni. Jöhet egy kis méregtelenítés, tisztítókúra, diéta és sok-sok mozgás, és még több friss levegő. A tavaszi eső áztatta föld illata, a semmiből előbújó hóvirágok, ibolyák, krókuszok, jácintok színkavalkádja segít elűzni a téli depresszió utolsó maradványait is.

Itt az ideje a kert és a virágládák rendbetételének és a szobanövények átültetésének is. Lassan-lassan a ruhásszekrény átrendezésére is sor kerülhet. Elővehetjük a félcipőket, csinos harisnyákat – megörvendeztetve ezzel nem csak magunkat, hanem férfitársainkat is. Tavasszal a hormonok is működésbe lépnek, valahogy sokkal több helyes pasi mutatkozik körülöttünk. Ha párválasztás előtt állunk, legfőbb ideje, hogy körül nézzünk a piacon. Ha már megtaláltuk az igazit, akkor sem árt megújítani a kapcsolatot. Egy új frizura, ruha is felkeltheti a partner érdeklődését, de valami igazán nőcis praktikával is próbálkozhatunk. Tavasszal sokkal nyitottabbak vagyunk az újdonságok iránt, ezért lehet ilyenkor könnyebben megreformálni a szerelmi életünket, a házasságunkat és a háztartásunkat is.

Ahogy az asztalra egyre több zöldség és gyümölcs kerül, úgy halmozzuk az új élményeket a közös életünk egyéb területein is. Használjuk ki, hogy energikusabbak vagyunk, kezdjük el most, amit régóta halogatunk. Kezdjünk bele a nyelvtanulásba, álláskeresésbe, vagy a rendszeres mozgásba! Most az egész természet a segítségünkre van, engedjük, hogy átjárjon bennünk a tavasz energiája! Istenhozott Tavasz! Istenhozott Kikelet!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top