Itt nyaralnak Alekoszék

2011. 06. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A mindent vivő villalakó és társkereső műsorban talált párja, Veronika hétfőn elutaztak jól megérdemelt görögországi pihenőjükre.

RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Hellaszon belül is szigetére vitte őket útjuk, ahol ha ügyesek, valóban izgalmas programok közepette ismerhetik meg még jobban egymást. Egyrészt választhatják a jó öreg süttetem a hasam a strandon programot is, az Égei-tenger mosta partokon, de aktívabb kikapcsolódást is kereshetnek: vízisí, túrázás, bulizás.

Ám ha kulturálisan is fel szeretnének töltődni, akkor se járnak rossz helyen. A sziget ugyanis nem kisebb személyiségnek volt az otthona, mint az orvostudomány atyjának tekintett Hippokratésznek. A legenda szerint ő ültette a ma Hippokratész fájaként ismert platánt, mely jelenleg az egyik legnagyobb Európában.

Hippokratész állítólag tanított is a fa alatt, ám annak a környéke valószínűleg távolról se volt olyan élettől nyüzsgő, mint a piac. Kos szigete büszkélkedhetett ugyanis az antik világ egyik legnagyobb agórájával, ahova egy hatalmas kapun keresztül lehetett bejutni. Romokban ugyan, de még ma is megtekinthető az egykor fontos kereskedelmi központ.

Azonban nem csak ókori kulturális emlékekben gyönyörködhetnek a Kos szigetére érkezők, így Alekoszék se. A terület a középkorban Velence, később a Máltai Lovagrend uralma alatt állt, majd a Török Birodalom fennhatósága alá került 400 évre. Az újkorban pedig Olaszország, Németország, Nagy-Britannia és végül Görögország vette át az irányítást felette. Minden egyes „birtokos” rajta hagyta a maga kézjegyét a szigeten, csak győzze mindet feltérképezni az ide érkező turista…



Szerző

donna.hu



Scroll to Top