Jerzy diszlexiás – állítja nővére

2011. 03. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bár igen furcsa, hogy mindez csak most derül ki, mindenesetre Jerzy nővére, Rysarda mély felháborodásának adott hangot, miután végignézte a hétvégi adásokat. Úgy érzi, testvérét ország-világ előtt megalázták azzal, hogy Alekosztól kellett beszédórákat vennie. Szörnyű, hogy jóravaló és kedves öccsét így ismeri meg az ország, miközben másokat, akik isznak és káromkodnak, jó színben tüntetnek fel és istenítenek.

Rysarda azt nyilatkozta az Új Ásznak: a villa Szépfiúja, Jerzy nem véletlenül olyan visszahúzódó, mivel kisebb korában sokat szenvedett. Megnyilvánulásai azért olyan döcögősek, mert 8-9 évesen diszlexiát diagnosztizáltak nála.

„Mindig nehézségei voltak a tanulásban, de sem anyám, sem az iskola nem foglalkozott kellőképpen vele. Nem tudott kibontakozni, nem tudott olvasni, társai csúfolták emiatt, aminek az lett a vége, hogy Jerzy sokat verekedett. Az iskola elkönyvelte őt hátrányos helyzetű és problémás gyereknek. Egyik iskolából írattuk át a másikba, mert sehol sem találta a helyét" – meséli a nő. Szerinte emiatt vannak a fiúnak önbizalombeli problémái, ugyanakkor azt is elmondta, hogy Jerzy talán nem is tudja, hogy ilyen betegsége van, hiszen ki emlékszik már arra, hogy mi történt vele iskoláskorában.

A ValóVilág főszerkesztője elutasítja a gyanúsítgatást, hiszen egyetlen jelentkezőnél sem vizsgálták, van-e hasonló jellegű betegsége, nem volt kizáró ok a bekerülésnél. Ráadásul a diszlexia nem beszédzavart jelent, hanem írási és olvasási nehézségeket – szúrt oda egy utolsót Rubin Kristóf, aki szerint ez még külön jó is, mivel az emberekben az ilyesmi mindig szimpátiát vált ki.

Fotók:RTL Klub/sajtóklub/Bársony Bence



Szerző

donna.hu



Scroll to Top