Bréking! Megvan az Elvis Presley tér!

2011. 03. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Lezárult a szavazás, melyet a www.budapest.hu weboldalon indítottak. Bár a szavazók a Margit híd budai hídfőjénél látnák legszívesebben a kis táblácskát a legenda nevével, végül a főváros vezetése máshogy döntött. Az erős lengyel kötődés miatt ezt nem találták megfelelőnek, inkább a szintén dobogós VIII. – IX. kerület Ferenc körút – Üllői út közötti részt javasolják a Közgyűlésnek.

 

Tarlós István, a város főpolgármestere még március elején bocsátotta szavazásra a kérdést. Hogy miért akarnak Elvis Presley-ről bármit is kis hazánkban elnevezni, arra a következő választ adta: Elvis 1957. január 6-án a magyarok és az 56-os forradalom tiszteletére és együttérzésének kifejezésére Ed Sullivan műsorában elénekelte a Peace In The Valley című számot, majd adománygyűjtésre kérte fel az amerikaiakat. Ennek az akciónak köszönhetően végül 26 millió svájci frank értékben kaptak segítséget a magyarok.

Mivel a kijelölt helynek jelenleg nincs hivatalos neve, ezért semmilyen plusz adminisztrációs terhet nem róna az intézkedés a környékbeliekre.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top