Jó tanácsok leendő asztrológusoknak

2010. 03. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

"Barátom, bárki is vagy, aki oly könnyen részesülsz majd az én kemény munkám és tudásom hasznából és előnyeiből, és szándékodban áll tovább vinni ezt a Csillagokról szóló égi tudást, ahol a láthatatlan és dicsőséges égiek hatalmas és bámulatra méltó munkái annyira láthatóan megmutatkoznak. Legelőször is elmélkedj és csodáld a természetet és légy hálás neki. Légy te szerény, és ne engedd, hogy bármi természetes ismeret legyen az akármilyen alapos és minden mást felülmúló annyira fellelkesítsen, hogy eltérítse szellemed, és elfeledd a gondviselést, mert a gondviselés az, akinek mindentlátó parancsa és rendelete által minden dolgok, égiek és földiek, folytonos haladásukat kapták; és minél jobban gyarapítod ismereteidet, annál jobban magasztald a természet erejét és bölcsességét, és törekedj megtartani magad a kegyelmében azzal, hogy bizakodó vagy; és minél jámborabb vagy, és minél közelebb kerülsz a természethez, annál tisztább  tanácsokat fogsz tudni adni. Óvakodj a gőgtől és önhittségtől, és emlékezz arra, hogy az ősi időkben nem volt oly esztelen teremtmén, mely vétkezni mert volna az ember ellen. A mikrokozmosz inkább hűségesen engedelmeskedett neki mindaddig, amíg az hallgatott saját józan eszére és vágyai ura maradt, míg alávetette akaratát az ésszel felfoghatatlannak. De jaj, midőn a romlottság elhatalmasodott és az ember szabad folyást engedett önnön vágyainak és elhagyta a józan eszét, mert ekkor minden állat, teremtmény és külső ártalom fellázadt, és megszűnt felettük az ember hatalma. Ember, légy állhatatos természetedhez, és a bizonyított tételekhez; majd elmélkedj saját nagyszerűségeden, miért van az, hogy minden teremtett dolog volt és eljövendő egyaránt Te érted teremtődött. Mi több, az Isten Teérted vált emberré [fia által], Te vagy az ember, aki élsz és uralkodsz az egeken és trónolsz minden hatalom és tekintély fölött. Mennyi sok előlegezett kiválóságot, kiváltságot és előnyt ruházott is rád a természet. Az elmélkedés révén felérhetsz az egekig. Felfogod a csillagok haladását és hatalmas jelentőségét. Ne csúfítsd el szégyentelenül a természeted, ne tedd magad méltatlanná ezen ajándékokra, ne foszd meg magad attól a nagy hatalomtól, dicsőségtől és áldástól, amit az ég megadott neked azáltal, hogy megváltott a Te, néhány hívság birtoklása miatt érzed félelmeidtől. Minekután elismerted alárendeltségedet, és magad az emberek szolgájának vallod, így részesülhetsz a tanításból; tudd meg hát, miként akarom, hogyan folytasd a gyakorlatod. Mivel Te naponta társalogsz az egekkel, utasítsd elméd, és alakítsd a természet képmásához híven; tanuld ki az erény összes ékességeit; légy kellőképpen járatos bennük.

Légy emberséges, előzékeny, szívélyes, mindenkivel készséges; ne rémítsd meg a hozzád forduló szerencsétleneket egy durva, kemény  ítélettel [értsd elbírálással], hanem apránként tudasd velük nehéz sorsukat, tanácsold, hogy gondolkodjanak, és próbáljanak jobbítani életükön. Légy szerény, tarts jó viszonyt a tanult, tisztességes, becsületes és komoly emberekkel; ne sóvárogj birtokra, adj bőséggel a szegényeknek, mind pénzt mind ítéletet; ne engedd, hogy a világi vagyon hibás ítéletre bírjon, ami szégyent hoz a művészetünkre, az isteni tudományra. Szeresd a jó embert, tartsd becsben azon becsületes embereket, akik szívből tanulják ezt a művészetet. Fogd szűkre szavad amikor ítéletet adsz a birodalom ellenében ahol élsz. Ne adj ítéletet egy herceg haláláról, bár tapasztalatból tudom, hogy Reges Subjucent Legibus Stellarum (a királyokra is a csillagok törvénye vonatkozik).

Házasodj saját választottaddal, légy boldog a számodra megadatott barátokkal; kerüld a törvénnyel való összeütközést és vitát. Tanulmányaidban légy Totus in Illis [minden, ami tőled telik]. Légy kiváló a mesterségedben, de ne légy extravagáns, ne kívánj megtanulni minden tudományt, ne légy Aliquid in Omnibus [mindenhez értő de semmit sem tudó]! Légy hű, állhatatos, kitartó, ne áruld el mások titkait, és megkívánom Tőled, hogy soha ne áruld el azt aki bizalmába avatott, akár barát, akár ellenség. Tanácsold mindenkinek, hogy helyesen éljen, járj elől jó példával, óvakodj a divatos irányzatoktól, szeresd szülőhazádat. Ne részesíts senkit megrovásban még ellenségedet se; ne ess kétségbe ha rosszat mondanak rólad, Conscientia Mille Testes (a lelkiismeret felér ezer tanúval). Az Isten egy bűnt sem hagy büntetlenül, egy hazugságot sem hagy megbosszulatlanul."

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top