Joghurtos, almás sárgabarackkrém-leves

2009. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 2 személyre:

2 db édes alma / Idared, Jonagold/

½ kg sárgabarack

2 db banán

½ liter gyümölcs joghurt / őszibarack, ananász/

1 csomag Buorbon vaníliás cukor

½ dl citromlé

Elkészítés:

A banánt karikára vágjuk, az almát kis kockákra. A sárgabarackot forró vízzel leforrázzuk, majd a héjából kinyomjuk, a magját eltávolítjuk. Meglocsoljuk a ½ dl citromlével, hogy ne barnuljon be. Hozzáadjuk a Bourbon vaníliás cukrot, a ½ liter gyümölcs joghurtot. Botmixerrel összeturmixoljuk. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés: Ha valakinek nem elég édes, cukorral vagy édesítőszerrel lehet édesíteni. Ha a leves állagát túl sűrűnek találják, akkor 100%-os gyümölcslével higítsa!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top