Hozzávalók 2 személyre:
2 db édes alma / Idared, Jonagold/
½ kg sárgabarack
2 db banán
½ liter gyümölcs joghurt / őszibarack, ananász/
1 csomag Buorbon vaníliás cukor
½ dl citromlé
Elkészítés:
A banánt karikára vágjuk, az almát kis kockákra. A sárgabarackot forró vízzel leforrázzuk, majd a héjából kinyomjuk, a magját eltávolítjuk. Meglocsoljuk a ½ dl citromlével, hogy ne barnuljon be. Hozzáadjuk a Bourbon vaníliás cukrot, a ½ liter gyümölcs joghurtot. Botmixerrel összeturmixoljuk. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
Megjegyzés: Ha valakinek nem elég édes, cukorral vagy édesítőszerrel lehet édesíteni. Ha a leves állagát túl sűrűnek találják, akkor 100%-os gyümölcslével higítsa!