Tudtad-e hogy...?

2009. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Különösen férfiaknak hasznos a paradicsom fogyasztása? Budapesti egyetem tudósai derítették ki, hogy a 35 éven felüli férfiak nagymértékben megvédhetik magukat a prosztata káros megnagyobbodásától, és valószínűleg rákos megbetegedésétől is, ha naponta esznek paradicsomot. Ezt a védő hatást a ketchup és a paradicsomleves rendszeres fogyasztása is kifejti.

Öntudatos emberek az oldalukon alszanak? A new yorki kutató Samuel Dunkell sokéves vizsgálódás után tudni véli, hogy azok az emberek, akik jobb vagy bal oldalukon alszanak, erősen öntudatosak, kiegyensúlyozottak, spontának, és alkalmazkodók. Azok, akik hason vagy hátukon fekve alszanak - véleménye szerint - nem állnak ilyen jól.

A kakaóitalok védik a szívkoszorúereket? Nemcsak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is jót tesz, ha naponta egy csésze kakaót megisznak,- tanácsolják az aacheni egyetemi klinika kutatói. A kakaóban nagy mennyiségű flavonol található, ami a szívkoszorúereket védi, óv a szabad gyököktől, és a vérnyomást is csökkenti.

Gyakran félreismerik a hólyagrák jeleit? A legtöbb ember nem tudja, hogyan lehet felismerni a hólyagrák jelenlétét. Egy németországi felmérésnél kiderült, hogy csupán 16%-a a megkérdezetteknek ismerik az intő jeleket (vér a vizeletben, fájdalom a vizelésnél).

A gyermekek öröklik édesanyjuk tapasztalatait? A washingtoni egyetem kutatói rájöttek, hogy az anyák örökletes információkon kívül a tanultakat is továbbadják gyermekeiknek. Az anya hormonjai játszanak ebben nagy szerepet.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top