Csokoládés madártej

2009. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A habgaluskához: 8 tojásfehérje, 6 dkg cukor, l liter tej, pici só. A mártáshoz: 12dkg étcsokoládé, 6 dkg cukor, 6 tojássárgája, A tojásfehérjékből csipetnyi sóval és a cukorral kemény habot verünk. Vastag falú edényben forrásig melegítjük a tejet. Galuskákat szaggatunk és a gyöngyöző tejbe tesszük. Mindkét oldalukat 3-3 percig főzzük, óvatosan fordítjuk. Majd szűrő kanállal kiszedjük.

A mártáshoz a tejet újra felforraljuk,  és belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét. Egy nagyobb tálban összekeverjük a felvert tojássárgákat, a cukrot, majd állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a csokis tejet. Az egészet visszaöntjük a lábosba és állandó keverés mellett kis lángon kissé besűrítjük.

Ha a mártás kihűlt, tányérokba szedjük, mindegyikhez teszünk habgaluskát, és a tetejét reszelt csokoládéval díszítjük, tálaljuk. Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top