Piskóta:
6 db tojás 18 dkg kristálycukor 12 dkg liszt késhegynyi sütőpor
Töltelék:
8 dl tejszín 2 dkg kakaó 6 dkg porcukor 2 db narancs Máz: 5 dkg cukor 1 dkg vaj
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, s a sütőporos, szitált lisztet.
Kerek tortaformában (a forma alját kenjük ki, szabjunk bele papírt, erre öntsük a masszát), előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki, kb. 35-40 perc alatt. Ellenőrizzük tűpróbával. Rácsra borítva lehúzzuk a papírt, s kihűtjük a tésztát.
Két lapra szeljük, egy vastagabbra és egy vékonyabbra.
A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot . Valamennyit tegyünk félre díszítéshez, a maradékot osszuk két részre.
Az egyik részbe a kakaót keverjük, a másikba a narancsok levét.
A vastagabb lapot visszatesszük a formába, rákenjük a kakaós krémet, majd a vékony lap kerül rá, és erre a narancsos krémet kenjük.
A tortát hűtőben lehűtjük, és elkészítjük a mázat. A cukrot világosbarnára pirítjuk, elkeverjük a vajjal, langyosan a torta tetejére kenjük, és ismét hűtőbe tesszük.
A tortát kivesszük a formából és tetszés szerint díszítjük.
Kiegészítés: Én apró kockákra vágtam a narancsokat és az egészet belekevertem a krémbe, sokkal finomabb lett . A tetejét narancsszeletekkel díszítettem és tortadarával, nem készítettem el rá a mázat.