Jókai torta

2010. 03. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Piskóta:

6 db tojás 18 dkg kristálycukor 12 dkg liszt késhegynyi sütőpor

Töltelék:

8 dl tejszín 2 dkg kakaó 6 dkg porcukor 2 db narancs Máz: 5 dkg cukor 1 dkg vaj

Elkészítés:

A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, s a sütőporos, szitált lisztet.

Kerek tortaformában (a forma alját kenjük ki, szabjunk bele papírt, erre öntsük a masszát), előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki, kb. 35-40 perc alatt. Ellenőrizzük tűpróbával. Rácsra borítva lehúzzuk a papírt, s kihűtjük a tésztát.

Két lapra szeljük, egy vastagabbra és egy vékonyabbra.

A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot . Valamennyit tegyünk félre díszítéshez, a maradékot osszuk két részre.

Az egyik részbe a kakaót keverjük, a másikba a narancsok levét.

A vastagabb lapot visszatesszük a formába, rákenjük a kakaós krémet, majd a vékony lap kerül rá, és erre a narancsos krémet kenjük.

A tortát hűtőben lehűtjük, és elkészítjük a mázat. A cukrot világosbarnára pirítjuk, elkeverjük a vajjal, langyosan a torta tetejére kenjük, és ismét hűtőbe tesszük.

A tortát kivesszük a formából és tetszés szerint díszítjük.

Kiegészítés: Én apró kockákra vágtam a narancsokat és az egészet belekevertem a krémbe, sokkal finomabb lett . A tetejét narancsszeletekkel díszítettem és tortadarával, nem készítettem el rá a mázat.

Jó sütögetést!
 Köszönjük szépen Csató Annának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top