Jóslás kávézaccból

2009. 04. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kávézaccból való jövendölést eredetileg az aztékok használták, Európában a XVI- XVII. században nagy népszerűségnek örvendett, a tenyérjóslás mellett ezt a módszert használták a legtöbbször jövendölésre. Az eredeti kávézacc jóslást a vándorcigányok örökítették tovább, mivel az inkvizíció ezt is üldözte – bár a cigányok az azték eredetit erősen leegyszerűsítették.

Az aztékok őrölt kakaóbabot forráztak le, majd egy főpap jósolt belőle. A mai Mexikó területén élő egykori indiánok ugyanis szent italként tekintettek a kakaóra, melyet csak aranyserlegből, és csakis a főpap ihatott. Nem tudni pontosan, hogy milyen úton-módon került át a technika Indiába, onnan Babilóniába, de ezeken a vidékeken is elterjedt a szokás.

Az ókori Rómában a bor aljából próbálták kiolvasni a jövőt – ma már a szűrt, nemes borokkal ezt nem igazán lehetne megtenni! A későbbi korokban Európában is ez a módszer kezdett elterjedni, majd a teával együtt a kávézacc jóslás is megérkezett az öreg kontinensre. Manapság ismét nagyon népszerű, amit valószínűleg annak köszönhet, hogy otthon is elvégezhető, bárki megcsinálhatja.

A kávézacc jóslásról azt érdemes tudni, hogy csak a nagyon közeli jövőben bekövetkező események előre jelzésére lehet használni, évekre előre nem mutat! – már ha valaki egyáltalán hisz a jóslásban.

Hogyan jósolj?

Ami szükségeltetik hozzá: nagyon finomra darált kávé, vagy tealevél – olyan, mintha homok lenne -, cukor és víz, valamint egy fehér belsejű csésze és csészealj. A vizet és a cukrot tegyük egy kis edénybe, amikor a víz elkezd forrni, akkor tegyük bele a kávét – vagy teát –, majd kétszer forraljuk fel. Ne ijedjünk meg az erős habtól, ami képződni fog, ez természetes. A kész kávét öntsük az említett fehér belsejű csészébe – fontos, hogy ne szűrjük le –, majd a lehető legtöbb kávét igyuk le róla. Szintén igen lényeges, hogy az igya meg a kávét, aki kérdezni akar! Miközben készítjük a kávét, és miközben megisszuk, arra a kérdésre kell koncentrálni, amire választ szeretnénk kapni.

Miután megittuk a kávét borítsuk rá a csészealjat, majd hirtelen mozdulattal háromszor fordítsuk meg, hogy a felesleges kávézacc a csészealjba csorogjon. Három perc elteltével emeljük le a csészét. Kezdődhet maga a jóslás!

A fülénél fogva a csészét az órajárásával ellenkező irányban kell haladni az ábrák megfejtésével. A jobb oldal a közelmúlt, a baloldal a közeljövő, és a füllel szemközti rész a jelen. Nagyon fontosak az intuíciók miközben az ábrákat megfejtjük, elképzelhető, hogy csak pöttyöket és vonalakat látunk, de hallgassunk a megérzéseinkre!

Néhány példa a megfejtésekre:

Fa – jó irányú változás, majd legyökerezés,

Kard – ellenségeid elbuknak,

Kulcs – ajtók nyílnak meg előtted,

Kutya – jó és megbízható barát,

Fül – szerencsés híreket kapsz,

Medve – óvatosan hozz döntéseket ebben az időszakban, ha jobbra néz, akkor hosszú utazást is jelenthet,

Nap – siker,

Mancs – ellenség,

Macska – egy veszekedés, mely felkavar,

Pók – nem várt pénz áll a házhoz,

Olló – nézeteltérések otthon, esetleg szétválás,

Szív – szerelem, becsület, bizalom.

Kapcsolódó anyagok:

$$3225$$

$$3302$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top