Jugó szelet

2009. 05. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Az 1. tésztához: 5 db tojás, 4 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, fél csomag sütőpor, lekvár.

Az 2. tésztához: 6 db tojás, 30 dkg cukor, 1,5 dl olaj, 0,5 dl víz, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál szódabikarbóna, 30 dkg liszt.

A krémhez: 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg  sütőmargarin, 2 csomag vaníliás puding, 5 dl tej.

Az 1. tészta hozzávalóiból piskótatekercset sütünk. Lekvárral kenjük, majd feltekerjük. A 2. tésztához a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a kakaót, a szódabikarbónával kevert lisztet, végül pedig a felvert habot. Megsütjük.

A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a cukros, vaníliás cukros margarinnal. A barna tésztát kettévágjuk, megkenjük a krém felével. A piskótatekercset felszeleteljük, majd ráfektetjük a szeleteket. A krém másik fele következik, majd befedjük a másik lappal. Tetejére csokimáz vagy porcukor kerülhet.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Baloghné Tündének, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top