Kakaós csiga

2009. 07. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Gyors, könnyen elkészíthető, nem kell keleszteni, csak gyúrni, nyújtani, és már sütheted is!

Hozzávalók: 50 dkg liszt,1 evőkanál porcukor, 20 dkg margarin, ezeket elmorzsolod, majd a többi anyaggal gyúrod: 1-1,5 dl tejföl, 3 dkg élesztő (ezt cukros langyos tejben felfuttatod), s ha igényli még, langyos tej.

Kinyújtod 30x70-80 cm-es nagy lapra, vízzel megkened, majd elteríted rajta az 5 dkg kakaó és 20 dkg cukor keverékét. Szorosan feltekered, 6-8 mm-es korongokat vágsz, tepsire fekteted őket, kézzel megnyomkodod, hogy ne nyíljon szét sütés közben és előmelegített sütőben 15-25 perc alatt megsütöd! Kb. 60db lesz ebből az adagból!

Jó étvágyat kívánok!   Köszönjük szépen Pásztor Katalin Juliannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top