Rakott káposzta

2009. 07. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

(Anyukám receptje)

1 kg savanyú káposztát zsírban megpárolunk. 75 dkg sertéshúst (lehet  pulyka is) kockára vágunk és egy nagy fel vöröshagymával zsírban megpárolunk, ahogy a pörköltet szoktuk. Ha a hús puha, megdaráljuk, majd beleteszünk egy tojást, őrölt borsot, ízlés szerint sót, két evőkanál tejfölt, jól összekeverjük.

A húskeverék egynegyed részét a káposztával összekeverjük. Tűzálló tálba tesszük, a káposzta egyharmad részét elsimítjuk a tálba, rátesszük a hús felét, beterítjük a megmaradt káposzta felével, ezt követően a megmaradt hússal, és újra káposztával. Tetejére két deci tejfölt teszünk és sütőben pirosra sütjük. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Rácskay Zsókának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top