Kakaós kalács

2009. 06. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 5 evőkanál olaj, vagy zsír, 3 evőkanál cukor, 2 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 kiskanál só. A töltelékhez: 20-25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 3 evőkanál kakaó.

 

  Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. Egy tálban az összes hozzávalót összegyúrjuk majd a kész tésztát megkelesztjük. A tölteléket összekeverjük. A tésztát 6 egyforma részre osztjuk és mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenünk minden lapot egyenként kakaós krémmel, majd mind a 6 lapot külön-külön feltekerjük. 3-3 feltekert kis rudat összefonjuk, majd a két kalácsot kivajazott tepsibe tesszük. Akkor jó, ha kitölti a tepsit. Negyed órát pihentetjük, majd megkenjük felvert tojással. Közepes lángon aranybarnára sütjük.   Jó sütögetést!

Köszönjük szépen Komócsin Katalinnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top