Mágikus hetes - 4. rész

2009. 06. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

35-56. éves kor közötti hétéves ciklusok.



35-42. éves kor között küzdenünk kell a riválisokkal szemben. A férfi nemiség teljes formájában van. A lehetőség és adottságok aktív kiértékelésének időszaka következik.



Mindkét nemnél hatalmas tetterő tapasztalható, tevékenység, teljesítmény, egyben érzékelhető károk, sérülések is előfordulhatnak a túlfeszített feladatoktól.



Lehet elégedetlenség az elért eredménnyel, előfordulhatnak görcsös próbálkozások az élet megváltoztatására. Megeshet, hogy kibújunk a kötöttségeink alól, pl. pánikszerű válás, de legalábbis megpróbálnak külön szobába költözni, és némely családban megkezdődik az elkülönülés.



Mindenfelé keresik az újdonságokat, de feledjük, hogy ugyanekkor az Uránusz is pontosan szemben áll saját helyével.



Következik a 42-49. életév hétéves periódusa, melyet a Jupiter ural. Ez a tisztulás és az érettség időszaka.



A küzdés már háttérbe szorul, és békésebb időszak következik. Türelmesebbekké válunk, megértővé, és távolabbra tekintünk.



Bekövetkezhet egy értelmi krízis, el kezdjük keresni életünk értelmét, sokszor egy beteljesületlenség érzést vált ki ez a korszak, egy üresség érzést. Hölgyeknél először jelentkezik a kapuzárási pánik, és sajnos ez is sokszor váláshoz vezethet.





49-és 56. éves korunk között járunk. Ezt újra a Szaturnusz uralja. Ez a megőrzés, a biztosítás, a leépülés kezdetének szakasza.



Most kell bevetni vitális tartalékainkat, ebben a korban majdnem mindenki átesik valami súlyosabbnak látszó betegségen: cukorbeteg lesz, vagy műtéten esik át, hölgyeknél legtöbbször a klimax okoz nőgyógyászati panaszokat. Ha eddig nem, most biztosan bekövetkezik a menopauza. Férfiaknál elkezdődhet a kapuzárási pánik.



Most kezdjük befejezni a külvilághoz való alkalmazkodásunkat, ekkor számolunk le végképp a történtekkel, beleértve a kudarcokat, üresjáratokat, el nem ért vágyakat, elszenvedett sérelmeket.



Sokan sikeresnek könyvelhetik el ezt az időszakot, és nyugtázhatják, nem éltek hiába. Jól megérdemelt pihenés következik. Ne felejtsük, ekkor megyünk nyugdíjba. A Szaturnusz a felső quadrátján áll, tehát új célokat kell keresni, és elérni.



Sokan kudarcnak érzik ezt a korszakot, ezért előfordulhatnak depressziók, a bizonytalanság érzése, a megkeményedés, az akarat korszaka. Jellemző a makacsság, merevség. Sokunknál tapasztalható az öreges modor.



Mindenképpen komoly fordulópont az életben, amit meg lehet élni pozitívan és negatívan egyaránt. Aki pozitívan éli át ezt a hétéves periódust, annál elkezdődik a biografikus életkor, és elkezdheti írni a memoárjait. Aki negatívan éli át ezt a hétéves periódust, annál elkezdődik a hipokratikus életkor, és a betegségekkel foglalkozik. Őket találjuk az orvosi várókban nap, mint nap.



Vége.



Kapcsolódó anyagok:



$$3755$$



$$3759$$



$$3813$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top