Kenyérlángos

2009. 06. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta hozzávalói: ½ kg liszt, ½ csomag élesztő, 3 dl tej, Ízlés szerint só. ,Ezekből kelt tésztát készítünk. (Én kenyérsütőben szoktam megdagasztani, sokkal egyszerűbb).

Massza a tészta tetejére: 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2-3 evőkanál olaj, 2 közepes fej vöröshagyma apróra vágva, 3 gerezd fokhagyma áttörve, 2-3 szelet kolozsvári szalonna vagy ennek megfelelő mennyiségű bacon szalonna apróra vágva Ízlés szerin só, bors. Ezeket összekeverjük.

Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra. Megkenjük a masszával, a tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal. Kb fél óráig 190-200 fokon sütjük.

Nagyon egyszerű, a család imádja. Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Bednárné Vizeli Csillának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top