Kanári-szigetek

2010. 07. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Habár Afrikához közelebb van, mint Spanyolországhoz, a Kanári-szigeteken élőknek inkább spanyolos a mentalitása. Ez az atlanti-óceáni szigetcsoport hét különböző szigetből áll. Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma és Teneriffe mind kedvelt turisztikai desztinációk, míg Hierro és Gomera nem fejlődött fel annyira, mint az előbbiek. Ezek nyugodt, az ember által nem zavart szigetek. 

A szigeteken az átlaghőmérséklet 18 és 24 fok között mozog. A természeti szépségek, növényfajok, állatpopulációk (főként madár) olyan bősége figyelhető meg itt, hogy Spanyolország hét rezervátumából négy a Kanári-szigeteken található. La Palma csapadékosabb a többi szigetnél, ennek következtében zöldebb, nedvesebb is, viszont kevésbé kiépült. A Caldera del Taburiente, a La Palma sziget nemzeti rezervátuma, egy hatalmas, az erózió által kialakított kráter.

Fuerteventura hosszú partszakasszal rendelkezik, nem csoda tehát, hogy ez a legkedveltebb sziget azon családok és szerelmespárok számára, akik egy kis napsütésre és elképesztően gyönyörű környezetre vágynak. Ezen a kicsi, nyugodt településen nincs nagy választék az éjszakai életet élők számára, így jobb, ha a megrögzött bulizók egy másik, nyüzsgőbb szigetet választanak. Gran Canaria és Teneriffe a legkedveltebb és legkiépültebb turista célállomások, tele szórakozási lehetőségekkel, vibráló éjszakai élettel. Ám itt is megtalálható az a számtalan természeti szépség, amiről a sziget híres, ugyanakkor nyugalmas és csendes területekkel is büszkélkedik. A várostól, Teneriffétől nem messze található egy rezervátum, Mount Teide, melynek hatalmas vulkánja a harmadik legnagyobb a világon.

Lanzarote leginkább a Timanfaya Parkról híres, mely egy másik fontos kanári-szigeteki rezervátum. A hely lenyűgöző: fekete homokos tengerpartjával és lávaföldjeivel teljesen egyedi élményt nyújt az odalátogatóknak.

Hierro és Gomera viszont elég fejletlen, turistáktól elzárt vidék. Nem sokat változtak az utóbbi évszázadokban. A Parque Nacional de Garajonay Gomero szigetén található, érdekessége a hatalmas, ősidők óta honos babérerdő. A Kanári-szigetek leírhatatlan élmények és lehetőségek tömkelegét nyújtja a turistáknak, a night kluboktól, bároktól kezdve a zsúfolt, ill. elhagyatott tengerpartokon át egészen a változatlan falvakig és a festői tájig. Akinek a pénztárcája engedi, érdemes ellátogatnia oda!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top