Káposztabundás hús

2010. 03. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

 

Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál zsír, 50 dkg savanyú káposzta, 1 kg burgonya, 3 dl tejföl, 3 tojás, só, bors, őrölt kömény. <!--[if !supportLineBreakNewLine]--> <!--[endif]-->A tálaláshoz 2 dl tejföl, pirospaprika

 

A hússzeleteket mustárral megkenjük, majd a forró zsírba mindkét oldalát megpirítjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük. A visszamaradó zsíron a kissé összevágott káposztát megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, durvára reszeljük, majd a tejföllel, a tojásokkal, a káposztához adjuk. Befűszerezzük, és jól összekeverjük. A masszát a húsokra halmozzuk és alufóliával letakarjuk, majd egy órát sütjük, ezután levesszük a fóliát és még 30 percig pirosra sütjük. Tejföllel és pirospaprikával megszórva tálaljuk.
Köszönjük szépen Bertók Andreának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top