Káposztasaláta

2011. 07. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:  

70 dkg fejes káposzta

1 nagy darab vöröshagyma

2 darab piros héjú alma, de jó a nem piros is

1 nagy pohár kefír, vagy natúr joghurt

1 evőkanál mustár

kevés só

esetleg cukor, ha ízlésünk megkívánja

Elkészítés:

A káposztát vékonyra fel kell szeletelni, de természetesen gyalulható is. A vöröshagymát megtisztítás után szintén vékonyra szeleteljük, majd az almát héjastól le kell reszelni és kevés, ( 2-3 csipetnyi) sóval  meghintjük.  Ezután a kefirt vagy joghurtot összekeverjük 1 evőkanál mustárral és ráöntjük a felszeletelt és lereszelt alkotókra. Jól összeforgatjuk, hogy az öntet mindenhova egyformán jusson. Megízlelés után, ha szükséges még valami, - só, cukor - lehet pótolni és mehet a hűtőbe fogyasztásig. Önállóan is kiváló étek, de sült hússal, rántott hússal, esetleg sajttal remek fogás még ebédre is. Mint a hozzávalóknál írtam, nem kitétel a piros héjú alma, csupán esztétikai jelentősége van, nem színes almával is ehető. Ebből a mennyiségből mi párizsi csirkemellel négyen ettünk, még maradt is belőle. Ha nagyobb társaságra készítjük el, akkor a hozzávalókat duplázva, triplázva kell venni. Nagyon kellemes ízű és frissítő hatású saláta, jó szívvel tudom ajánlani.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top