Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
3 evőkanál búzadara
1 darab egész tojás
só ízlés szerint
apróra vágott friss kapor
10 dkg zsemlemorzsa
pici olaj
tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, kicsit állni hagyom, majd a gombóccá formált darabokat enyhén sós vízben kifőzöm. Közben kevés olajon megpirítom a zsemlemorzsát. A kifőtt gombócokat beleforgatom a zsemlemorzsába, és tejföllel tálalom. Ebből a mennyiségből én 15 darab gombócot készítettem, ezt hárman fogyasztottuk el. A kapor mennyisége teljesen változó lehet, én ehhez a mennyiséghez egy teljes csokor kb. 1/4 részét használtam fel. Természetesen, ha nincs éppen friss kaprunk, a szárított kapor is megfelelő. Remélem, hogy lesz, akinek elnyeri a tetszését.
Jó étvágyat és jó sütés-főzést kívánok!