Kapros túrógombóc

2011. 04. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró

3 evőkanál búzadara

1 darab egész tojás

só ízlés szerint

apróra vágott friss kapor                   

10 dkg zsemlemorzsa

pici olaj  

tejföl a tálaláshoz

 

Elkészítés: 

A hozzávalókat összekeverem, kicsit állni hagyom, majd a gombóccá formált darabokat enyhén sós vízben kifőzöm.   Közben kevés olajon megpirítom a zsemlemorzsát. A kifőtt gombócokat beleforgatom a zsemlemorzsába, és  tejföllel tálalom. Ebből a mennyiségből én 15 darab gombócot  készítettem, ezt hárman fogyasztottuk el. A kapor mennyisége teljesen változó lehet, én ehhez a mennyiséghez egy teljes csokor kb. 1/4 részét használtam fel. Természetesen, ha nincs éppen friss kaprunk, a szárított kapor is megfelelő.  Remélem, hogy lesz, akinek elnyeri a tetszését. 

Jó étvágyat és jó sütés-főzést kívánok!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top