Kate Middleton anorexiában szenved?

2011. 04. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Most, hogy a királyi esküvő a finisébe ért, a kiszivárgó információk mellett a rosszindulatú pletykák is kezdenek szárnyra kelni. Egyre több helyen foglalkoznak Kate Middleton alakjával és bizony nem mindig jóindulattal.

Már az amerikai Time magazin is megszellőztette, hogy a fiatal arának talán evési zavarai vannak. A pletyka nem új keletű, hiszen Kate feltűnően vékony alakja már jó ideje szolgáltat okot a pletykákra. Most azonban egy új jelenség kapcsán merült fel a neve, ez pedig az ún. brideorexia, vagyis egy olyan evési rendellenesség, mellyel egyre több menyasszony küzd.

A mai világban, mikor mindenki tökéletes akar lenni az esküvőjén, egyre nagyobb súly nehezedik a menyasszonyokra. Megfelelési kényszerük arra sarkallja őket, hogy minél csinosabbak, vékonyabbak legyenek az esküvőjükön.

Egy 2000-ben készült felmérés szerint, 273 menyasszonyjelöltből 70% nyilatkozott úgy, hogy szeretne legalább 15-20 kg-tól megszabadulni az esküvője napjáig. Ezt pedig hajlandók bármilyen extrém fogyókúrával elérni. A valóságban azonban még így is mindössze átlagosan 5-7 kg-tól tudtak megszabadulni a nagy napig.

Dr. Jeffrey Sobal, a tanulmány egyik társszerzője úgy összegezte a jelenséget, hogy amíg a menyasszonyok csupán annyit tesznek, hogy többet mozognak és egészségesebben étkeznek, nincs is semmi baj. A gond akkor van, ha elkezdenek extrém módon keveset enni, esetleg hashajtókat szednek, vagy teljesen leállnak a szilárd ételek fogyasztásával a nagy napig. Ezek a „módszerek” ugyanis csupán az egészséget rombolják.

Sobal megjegyezte: „A 90-es években még tele voltak a magazinok mindenféle alakú hölgyekkel. Ez a kétezres évekre megváltozott. Megjelentek a menyasszonyok számára indított fogyi-táborok, a szélsőséges átalakításokat bemutató műsorok és magazinok. A külön menyasszonyoknak szánt fogyókúrák és még sorolhatnám. A nők úgy érzik, meg kell felelniük ezeknek és sokszor a cél érdekében még az egészségüket is hajlandóak feláldozni”.

Kate Middleton, a brit pletykalapok állítása szerint az esküvő bejelentése óta mintegy két ruhaméretet fogyott. Így sokan már arra gyanakszanak, hogy őt is hatalmába kerítette a fogyókúra-láz. Sokan aggódnak a fiatal menyasszonyért, bár sokan azt állítják, hogy ha fogyott is, az valószínűleg csupán az esküvőt megelőző stressznek tudható be, hiszen Kate egyáltalán nem tűnik betegnek, vagy nyúzottnak. A találgatások mindenesetre folynak. De a kutatók megnyugtatóan nyilatkoztak, hiszen a felmérések szerint az extrém étkezési szokások és a fogyási kényszer a brideorexiában szenvedők esetében az esküvő után el szokott tűnni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top