Karácsonyi borkrémleves

2009. 12. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kedves Donna Tagok!

Úgy gondoltam, hogy meg osztok veletek is egy két karácsonyi ételt! Nem tudom Ti hogy vagytok ele, de én már unom az évről évre ugyan azokat az ételeket el készíteni! Néha nem árt egy kis újítás! Remélem Nektek is be fog válni, mint Nekünk! Jó étvágyat kívánok mindenkinek hozzá!

Hozzávalók: 6 dl édes fehérbor, 1 citrom, 1 darabka fahéj 3-4 szegfűszeg, 8 tojássárgája, 15 dkg cukor, 2 dl tejszín, 8 dkg mazsola, a tetejére: édes tejszínhab A bort 3 deci vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehántott sárga héjával, a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tejszínnel hígítjuk. A forró bort vigyázva, élénken kevergetve - nehogy összekapjon - rászűrjük.

A tűzre téve habverővel addig kevergetjük tovább, amíg kissé besűrűsödik. Ezután átszűrjük, majd a megmosott, borba áztatott mazsolát beleszórjuk. Jól behűtve, édes tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Előnye, hogy előre elkészíthető.

Köszönjük szépen Ollósi Gabriellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top