Karácsonyfa torta

2009. 12. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 4-4 evőkanál liszt, fél mokkáskanál sütőpor, vaj.   A tojássárgákat alaposan elkeverjük a cukorral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Habverővel verve a fehérjéhez adjuk a cukrozott tojássárgáját, majd fakanállal kevergetve lassan beleszórjuk a sütőporos lisztet.

Kivajazott fenyő alakú formába öntjük a masszát, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A kihűlt piskótát félbe vágjuk és ízlés szerinti krémmel megtöltjük. /Én ezt nutellával kentem meg, illetve töltöttem meg/. Majd ízlésünk szerint díszítjük.

A képen látható tortát én ekkor, olvasztott csokoládéval húztam át, majd olvasztott fehér csokival még színesítettem,és zselécukorral díszítettem. /De volt amikor marcipánnal borítottam be és úgy díszítettem, az is nagyon jól nézett ki, és finom volt.

Kellemes karácsonyi készülődést Mindenkinek!

Köszönjük szépen Rimpflné Szabó Magdolnának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top