Karfiolkrém leves

2009. 06. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

  Ínycsiklandozó ízek, a Torkosság kisördögének ajánlásával Hozzávalók: Egy ökölnyi karfiol és egy ugyanekkora brokkoli, kis fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, kis csomó zöldség zöldje, 4 szép sampinyon gomba, 2 húsleves kocka, kevés levestészta, 1 dl tejfel kevés citromlé, 3evőkanál olaj, egy púpos evőkanál liszt, só, bors, vegeta és fehér bors.

3 liter vízben megfőzöm a karfiolt és a brokkolit. Egy másik edényben olajon megdinsztelem a vöröshagymát, fokhagymát, zöldség zöldjét és a szép szeletekre vágott gombát. Rászórom a lisztet, felöntöm a már előzőleg leszűrt karfiol és brokkoli levével, majd belerakom a leveskockákat és amikor felforrt még hozzáadom a tésztát is.

Ezután jön a sűrítés. A főtt karfiolt és brokkolit összeturmixolom, hozzákeverem a tejfölt és ezt hozzákeverem a levesemhez. Citrommal és fehér borssal ízesítem. Díszíteni lehet egészben hagyott brokkolival, melyet kis rózsáira szétszedek és rászórom a levesre.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Bakos Elvirának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top