Hozzávalók: 8 sertésborda szelet vagy comb, 8 vékony szelet főtt tarja, 8 vékonyszelet olvadékony sajt, 1 kg tisztított karfiol, 6 dl tejföl, 3 tojássárgája, 50 g reszeltsajt, 1 csokor petrezselyem, mustár, liszt, olaj, zsemlemorzsa, só, bors. A húst megmossuk, kissé kiverjük, fél órára besózzuk, egy kevés őrölt borssal elkevert lisztbe forgatjuk, és forró olajban, mindkét oldalán hirtelen elősütjük, majd félretesszük. A karfiolt alaposan megmossuk, enyhén sós vízben puhára főzük, lecsepegtetjük.
Kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk egy mélyebb sütőtálat, az aljára lerakunk egy réteg karfiolt; a hússzeleteket vékonyan megkenjük mustárral, rá egy szelet sajtot majd egy szelet tarját helyezünk, és a karfiol tetejére egymás mellé lerakjuk. A hús szeleteket és a közöket megrakjuk a maradék karfiollal, megöntözzük a három tojás sárgájával, a reszelt sajtal, a vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint sóval simára kevert tejföllel. Előmelegített, forró sütőben (200 °C) kb. 20-25 percig, pirulásig sütjük azonnal tálaljuk. Jó étvágyat! Köszönjük szépen Tóth Miklósnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!