Maci torta

2009. 03. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Piskóta: 6 db tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor és 2 ek. kakaópor. Fehér vajkrém: 20 dkg margarin és 20 dkg porcukor jó habosra kikeverve. Párizsi krém: 2 dl habtejszín, 25 dkg cukor és 9 dkg kakaópor és 25 dkg margarin.

A tejszínt a cukorral felforralom, majd hozzáadom a kakaóport, de ekkor már leveszem a gázról. Ha kihűlt kikeverem a margarinnal jó habosra.   A piskótát hagyományos módon készítjük el csak maci formába sütjük meg 185 fokon és kb 40 percig. Ha kisült még melegen kiborítjuk a formából. A macit 3 felé vágjuk és betöltjük párizsi krémmel. (de lehet más fajta krém is)   Díszítése: Miután betöltöttük a macit, a formája alapján kezdjük el díszíteni. Nagyjából lehet látni, hogy hol van a keze, lába... Legelőször a fejét díszítjük. csillagcsővel habzsákból kis csillagokat nyomunk szorosan egymás mellé körkörösen. A szemét, száját, orrát és a belső mancsait valamint a füle belsejét először krémmel kirajzoljuk. A száját és a nyakkendőjét lekvárral színezem. Ha ezekkel elkészültem, akkor sorban kis csillagokkal felnyomom az egész macit és máris kész a maci torta.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Siposné Ferencz Györgyinek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top