Kattints rá, Nagyi!

2011. 01. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A szép korú emberek segítésére fejlesztették ki szakemberek azt az informatikai programot, ahol jelképes összegért cserébe haladhatnak a korral a nagymamák. Eddig ötezer nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező személy végezte el a tanfolyamot, és az ott szerzett tudását kamatoztatva ma már biztosan használhatja az internetet, intézheti elektronikus levelezését és a világháló segítségével tarthatja a kapcsolatot távol élő szeretteivel.

A 2002-ben indult Budapesti Művelődési Központ által kidolgozott „Kattints rá, Nagyi!” programon való részvétellel egyedülálló lehetőséget kap az idősebb korosztály, hiszen jelképes ezer forintos áron vehet részt egy olyan 25 órás internetes képzési programon, mely lehetővé teszi, hogy kinyíljon előtte az egész világ!

A gyakorlatorientált, kiscsoportos képzésen az alapoktól sajátíthatják el a tanulók az internetezés és az elektronikus levelezés minden apró részletét, a nyomtatott jegyzetek segítségével pedig bármikor újra és újra feleleveníthetik a tanultakat. A korosztályi csoportnak megfelelően, lassú tempóban, gyakori ismétlésekkel megtartott órák után a gyakorlás már önállóan is tökéletesen megoldható, így nagy erőfeszítést nem jelent az oktatást lezáró játékos vizsga, melyet követően látogatási bizonyítványt kapnak a netnagyik.

A szervezők azokra is gondoltak, akik nem Budapesten és a főváros vonzáskörzetében élnek, hiszen a Kattints rá, Nagyi! program országosan is elérhető, a képzési helyek listáját ITT találják az érdeklődők.

Az időseknek szóló informatikai tanfolyam népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint azok a díjak mellyel kitüntették a szervezők munkásságát hazánkban és az Európai Unió területén. A programot legutóbb a „Hálózati tanulásért díjjal” jutalmazták 2010-ben, mely újabb megerősítése annak, hogy a képzés népszerűsége töretlen, arra igény és érdeklődés van.

A Kattints rá, Nagyi! programról bővebben ITT találtok bővebb információt!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top