Keleti Györgyit #br# elítélte a bíróság

2011. 03. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Keleti Györgyit, Keleti György volt honvédelmi miniszter lányát a bíróság pénteken kitartottság miatt mondta ki bűnösnek. A nő első fokon egy év, nyolc hónap börtönbüntetést kapott, három év próbaidőre felfüggesztve.

Eredetileg üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt emeltek vádat az ismert közszereplő ellen, de a tárgyalás során az ügyész módosította a vádat és kérte a bíróságot, hogy kitartottság miatt is ítéljék el Keleti Györgyit. A bíró az indoklásban elmondta: ha az üzletszerű kéjelgés elősegítése és a kitartottság bűncselekménye találkozik, akkor kitartottságot kell megállapítani.

A bíróság szerint megállapítható, hogy Keleti Györgyi 2006 novembere és 2008 januárja között "munkanaponként" 100-150 euró közötti összegeket kért és fogadott el Olaszországban dolgozó magyar prostituáltaktól. A Pesti Központi Kerületi Bíróság álláspontja szerint lényegtelen, hogy eközben ő milyen tevékenységet végzett, azaz segített-e a lányoknak lakást találni, illetve hirdetéseket feladni. Keleti Györgyi tisztában volt azzal, hogy akiktől a pénzt elfogadja, üzletszerű kéjelgést folytatnak, ezzel pedig megvalósul a kitartottság tényállása.

Fotó: Google

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top