Kemencében sült börzsönyi lepény

2009. 12. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta: 1.5 kg liszt 8 dl víz 5 dkg élesztő 1 ek só 1 dl olaj Feltét: 5 tojás 50 dkg kolbász 20 dkg szalonna

A tésztához valókat a szokásos módon bedagasztom, majd 30 p-ig kelesztem. Ha letelt a 30 p öt egyenlő részre osztom és kis cipókat formázok belőle. Lisztel meghintem és letakarva a duplájára kelesztem. Míg a tészta kel addig a kolbászt karikára a szalonnát apró kockára vágom.

A tésztákból 30 cm átmérőjű kerek lapokat nyújtok. A tojásokat egyenként a tésztákra ütöm és egy kenőtoll segítségével elkenem a tésztákon. A kolbászkarikákat elosztom az öt tésztán végül megszórom a szalonnával.

Forró kb. 200 fokos kemencében készre sütöm. Ezt a hagyományos ételt nyáron a hozzánk látogató „turistáknak” hétvégeken kínáljuk, de otthon a sütőben elkészítve is nagyon finom.

Köszönjük szépen Mezei Bettynek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top